Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zauważyłem że wentylator nie chce zwiększać swojej prędkości powyżej czwartej kreski na panelu (w sumie jest ich 7 także te ostatnie trzy są"martwe" niezaleznie od nastawionej temperatury

w pierwszej kolejności podmieniłem rezystor dmuchawy (jeża ) - w sumie podstawiłem trzy różne jeże i dalej to samo

kolejny etap to podmiana dmuchawy - dalej to samo ( podmieniłem dwie dmuchawy )

kolejny etap to podmiana panelu klimatronika - dalej to samo

( wszystkie podmieniane elementy sprawne z innych BMW gdzie działały poprawnie )

W przypadku naciśnięcia przycisku "AC max" , oraz nadmuchu max. na szybę przednia, wentylator działa poprawnie od razu wkręca się na najwyższy poziom.

Nie mam już pojęcia co może być przyczyna problemu...

Opublikowano
Jeśli masz idrive to sprawdź ustawienia działania klimatyzacji, możesz mieć program, który blokuje max obrotów - przełącz sobie na intensive.
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

niestety, te zmiany tez nie rozwiązują mojego problemu.

Kompletnie nie wiem co może być przyczyna, może coś się dzieje z modułem komfortu ? :(

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

temat rozwiązany, przy okazji wymiany akumulatora.

Rozłączenie i podłączenie zasilania spowodowało ze wszystko wróciło do normy i obecnie działa jak powinno.

Opublikowano

Ja miałem to samo jak padał mi akumulator. Po wymianie nie ma problemu.

Tak, jakby komputer chciał ograniczać zużycie prądu... Tak samo jak wyłączał mi radio po chwili po zgaszeniu silnika.