Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
posiadam 525 ix i akurat te samochody maja kontole trakcjiii czy jakos tak to sie nazywa i nigdzie nie ma przycisku do jej wylaczeniaa. czy jest jakis sposob zeby wylaczyc kontrole??
Opublikowano

Po pierwsze to akurat nie wszystkie mają ASC, po drugie najpierw sprawdź po nr VIN czy w Twoim aucie występował taki moduł.

Poza tym gdy się załącza powinna Ci mrugać kontrolka, no i oczywiście powinieneś mieć przycisk do jej wyłączania, jeśli go nie masz to prawdopodobnie nie masz kontroli trakcji. Przycisk montowany jest przed lewarkiem po lewej stronie, zaraz pod popielniczką.

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
wlasnie te bmw z napedem na 4 kolka maja kontrole trakcjii i zadnego przycisku do jej wylaczenia nie ma. daje ostro w gaz a ona nawet zapiszczec nie chce tylko jest tak jakby spadek mocy i rwie ja od razu do przodu.
Opublikowano

Tak jak pisałem wyżej, nie wszystkie mają ASC. Rozkoduj VIN to się dowiesz czy masz czy nie, potem będziesz się zastanawiał nad tym gdzie jest wyłącznik.

Nie musisz mi oczywiście wierzyć ale myślę że jak zapytasz wujka google to pewnie powie CI to samo co i ja.

Co do tego jak Ci rusza to ja bardziej obstawiałbym zjechane sprzęgło. Możesz jeszcze napisać czy masz m50 czy m20, który rok?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!