Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam od nie dawna e39 i jak wcisne pedał gazu do konca z nizszych obrotów to zaczyna dymić że aż widze czarną chmurę w lusterku. Rozumiem ze dym musi puscic ale ze az taki ? :D Z błędów na INPIE to tylko Glow Devise czyli któraś-eś swieca-e do wymiany. Dodam, że nie mam katalizatora.

Załączam plik z inpy wtryski na biegu jałowym. http://sendfile.pl/190412/wtryski.xps

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obadaj dolot pomiędzy turbem a kolektorem czy masz szczelny, mi pękło gumowe kolanko przy samym kolektorze i to od spodu, tak że nie widziałem, i dymił jak oszalały.
Opublikowano
Raz sie spotkałem z jakąś podróbą że cały sie zapadał,oczywiście ani pół nr na nim nie było aby ustalić co to za wspaniała firma :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Proponuje wywalić ten filtr i jak w obudowie jeszce czysto to przejechać się bez filtra.

Nie przesadzasz? :roll:

A jak pociągnie jakiegoś piasku albo syfu z zewnątrz i chłopakowi turbo uszkodzi albo coś dalej?

Filtr jest, i ma być, żadna jazda bez filtra nie wchodzi w grę.

Jeden ma szczęście i nic się nie stanie, drugi uwali silnik.

To tak jakbyś podejrzewał że bije ci opona, zdjął ją i przejechał się na samej feldze.

Opublikowano

To tak jakbyś podejrzewał że bije ci opona, zdjął ją i przejechał się na samej feldze.

Teraz to ty przesadzasz,no ale ok zostaw jazde bez filtra :D

Opublikowano

Dzisiaj obejrzałem sobie dolot i rury cale , ale zobaczyłem że koło turba jest zamontowany jakis plastik i wchodzą do niego 2 cienkie przewody jeden siedział na miejscu a drugi miał rozerwaną koncówkę i wylatywał nie siedział odciełem go trochę i wsadziłem na miejsce autko się w ogóle inaczej zbiera, Jutro w dzień zobaczę jak będę do pracy jechał czy dalej dymi.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL71&mospid=47545&btnr=11_2337&hg=11&fg=45 To był przewód nr 10 obok 11 powinien siedzieć