Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych zapaleńców,

oglądałem wczoraj piękną BMW z ogłoszenia: http://tablica.pl/oferta/bmw-318-62tys-km-only-one-very-rare-1995-CID5-ID5wqxP.html#bb65943ea8

Zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Nie jestem jednak specjalistą tej marki i chciałbym poznać opinie fachowców siedzących w temacie dotyczącą stanu tego pojazdu.

Udało mi się znaleźć to: http://www.bmwarchive.org/vin/ac31020.pdf

Co nie odbiega od stanu faktycznego.

Czy istnieje cień szansy że 20 letni samochód ma przejechane 65000km? Wpisy w książce serwisowej mnie nie przekonują.

Może ktoś oglądał samochód i podzieli się wrażeniami?

Cena też wydaje mi się trochę z kosmosu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Podpicował sztrucla, licznik cofnął na 65 000 i probuje jelenia złapać. Niemiec kupil bmw w automacie, zeby stało na podjezdzie. Szpary na masce nierówne, więc coś było/
Opublikowano
Bardzo dziękuję Panowie. Zapewne jest to kolejne na naszym rynku, 8 auto w rodzinie jeżdżone przez emeryta. :D
Opublikowano

Istnieją takie przebiegi ale takie auto nigdy do nas nie trafi bo cena jest minimum !!!!!! Razy 2

Widziałem e39 w serwisie bmw bez skór itp miało 98 tys km kosztowało 12 tys euro .

Druga sprawa nowe auto z niskim przebiegiem trafia do polski tylko po wypadku i to niemałym zeby sie to opłacało a ci którzy kupują drogie auta na zachodzie nie sprżedajacich po roku tylko jeżdżą po 5-8 lat .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Masz rację Zenek. Kiedy wreszcie niektórzy uświadomią sobie, że przebieg auta w większości kształtuje cenę auta na zachodzie. Samochody z młodszych roczników z dużym przebiegiem są nie raz dużo tańsze niż starsze z niewielkim przelotem, oczywiście bezwypadkowe i w pełni sprawne technicznie. Moc posiadania powoduje głupie według mnie określenia typu- przebieg nieważny, bo przebiegiem się nie jezdzi, oraz nieważne jak rozbity, ważne jak zrobiony :mad2: Pogratulować niektórym toku rozumowania.
Opublikowano
Czy istnieje cień szansy że 20 letni samochód ma przejechane 65000km?

Istnieje. Sam kiedyś miałem 12 letnią Toyotę z przebiegiem 85tys.km którą sam sprowadziłem z udokumentowanym przebiegiem, znajomy mój ma Skodę Fabię z 2002 roku z przebiegiem 20 tys.km ! ! ! Mam jeszcze kilka innych przykładów ale tutaj przecież nikt w nie nie uwierzy :mrgreen:

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Wierzy nie wierzy ,cena ! widziałem opla. vectre z przebiegiem 48000 km niepametanpm rocznika ale ta stara chyba 1vectra 96 rok kosztowała 4500 euro .
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Osobiście stawiałbym na mocny crash powyższego modelu przed 10-12 laty. Tylko wtedy zapewne od razu trafiłby do Polski. Właściciel zachwycał się drobiazgami w postaci oryginalnej apteczki i zastawu narzędzi w równie dobrym stanie co cały samochód.

Podobno zmieniony był lewy przedni błotnik (założony w identycznym kolorze). Na tylnym lewym widać ciemniejszy odcień.

Ciekaw jestem jednak opinii osób oglądających auto na żywo.

Podkreślam, że na mnie zrobiło dobre wrażenie, zarówno stan blach jak i wnętrza wzbudza zaufanie.

Jednak to co mnie odstrasza to umyta częściowo komora silnika. Wolałbym znaleźć pod maską pajęczyny niż plak.

P.s.:

Szpary na masce nierówne, więc coś było/

Problem ze szparami został rozwiązany :o

http://tablica.pl/oferta/bmw-318-62tys-km-only-one-very-rare-1995-CID5-ID4UwTn.html#27a72402bc

Opublikowano
Czy istnieje cień szansy że 20 letni samochód ma przejechane 65000km?

Istnieje. Sam kiedyś miałem 12 letnią Toyotę z przebiegiem 85tys.km którą sam sprowadziłem z udokumentowanym przebiegiem, znajomy mój ma Skodę Fabię z 2002 roku z przebiegiem 20 tys.km ! ! ! Mam jeszcze kilka innych przykładów ale tutaj przecież nikt w nie nie uwierzy :mrgreen:

Owszem są takie przypadki, nie często ale się zdarzają, ale jeszcze raz powtórzę (Zenek też to podkreślał) Za takie auto trzeba zapłacić za granicą odpowiednią kwotę, tak jak napisałem bezwypadkowy. A kurat w tym przedstawionym przypadku to jednak kuriozum. Ile robił rocznie? Policz sobie bo mi się nawet nie chce.

Opublikowano

200 k, na miesiąc :mrgreen: Takiecauto do jakiegoś dobrego serwisu prywatnego bmw i sprawdź przebiegiem sie nie sugeruj nawet zaklej taśma licznik ważne zeby auto było super bo 2011 niemającymi takich przebiegow.

Ale ten automat to dla mniecporazka w takim aucie .

Opublikowano
Po co to gdybanie, sprawdzić wpisy w ASO i po problemie. Stawiam na to że auto miało stłuczkę/wypadek czego nie opłacało się robić niemcowi i tyle..
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Ja mam tylko jedno podejrzenie co tej komory silnika. Mam e36 w kolorze niebieskim i u mnie pod maską kielichy są w kolorze nadwozia ale są matowe i tak mi kiedyś mówił pewien kolega ( nie do końca wiem czy jest to prawdą ) że auto wyjeżdżające z fabryki ma matowe kielichy i ogólnie lakier w komorze silnika jest matowy a jeśli się lakiernik robiący to auto nie do końca zna to pomaluje tak jak jest na zewnątrz. Tutaj o ile dobrze widzę kielichy się świecą więc może był trzepnięty. Jeśli źle pisze to wyprowadźcie mnie z błędu :!:
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

podepne sie do tematu bo widzę, że każdy ma z tym problem jak to możliwe, że auto ma taki przebieg ??

podziele się dokumentami które otrzymałem od sprzedającego.

Może to prawda, może nie.

ale większości niedowiarków takich jak ja i typu

To mamy rekord wszechczasów :mrgreen: Nawet do kościoła na przeciwko wyszłoby więcej :D

Podpicował sztrucla, licznik cofnął na 65 000 i probuje jelenia złapać. Niemiec kupil bmw w automacie, zeby stało na podjezdzie. Szpary na masce nierówne, więc coś było/

a jednak to prawda

dostałem skany takiego dokumentu

http://pokazywarka.pl/a6d5sk/

jest na nim data 24.05.2012, godzina 10:54 , przebieg samochodu 58 735

VIN WBACA01040AC31020

potwierdzenie że przeszedł Tuv

mało tego samochód tak jak napisał

Osobiście stawiałbym na mocny crash powyższego modelu przed 10-12 laty. Tylko wtedy zapewne od razu trafiłby do Polski. Właściciel zachwycał się drobiazgami w postaci oryginalnej apteczki i zastawu narzędzi w równie dobrym stanie co cały samochód.

Podobno zmieniony był lewy przedni błotnik (założony w identycznym kolorze). Na tylnym lewym widać ciemniejszy odcień.

Ciekaw jestem jednak opinii osób oglądających auto na żywo.

Podkreślam, że na mnie zrobiło dobre wrażenie, zarówno stan blach jak i wnętrza wzbudza zaufanie.

Jednak to co mnie odstrasza to umyta częściowo komora silnika. Wolałbym znaleźć pod maską pajęczyny niż plak.

P.s.:

Szpary na masce nierówne, więc coś było/

Problem ze szparami został rozwiązany :o

http://tablica.pl/oferta/bmw-318-62tys-km-only-one-very-rare-1995-CID5-ID4UwTn.html#27a72402bc

Pajęczyny ?? przecież auto ma TUV

Miał uszkodzony błotnik a wyglądało to tak

Zdjęcia

a jeżeli chodzi o kwote za która został samochód kupiony

Istnieją takie przebiegi ale takie auto nigdy do nas nie trafi bo cena jest minimum !!!!!! Razy 2

Widziałem e39 w serwisie bmw bez skór itp miało 98 tys km kosztowało 12 tys euro .

Druga sprawa nowe auto z niskim przebiegiem trafia do polski tylko po wypadku i to niemałym zeby sie to opłacało a ci którzy kupują drogie auta na zachodzie nie sprżedajacich po roku tylko jeżdżą po 5-8 lat .

otrzymałem takie coś, chyba po prostu gość wymięka dlatego robi takie rzeczy że posłał mi to

Zdjęcia

1800Euro to dużo ?? chyba każdy ma kalkulator i potrafi liczyć

w ogłoszeniu jest napisane 316i ale to podobno był błąd tego co to sprzedawał

auto jest 318i i po Vinie tez tak wychodzi

jak widać auto cieżko sprzedać z prawdziwym przebiegiem

wszyscy wolą z przekręconym licznikiem o 100 000 albo 200 000 wymienioną gałką zmiany biegów na nowo obszytą kierownicą

a porządne auto stoi

nie wiem czy warto w to wierzyć czy nie ale auto wygląda naprawdę dobrze,

powinno być droższe i było bo przecież na początku kosztowało 10 000zł i dalej się sprzedaje

na tych kołach wygląda sto razy lepiej

szkoda, że nie są do auta w gratisie

gdybym nie miał swojej Bimy to sam bym to kupił

http://otomoto.pl/bmw-318-62tys-km-only-one-very-rare-C32119672.html

Dobra baza kompletne nie poniszczone uszczelki nie potargane dobry materiał na auto jako trzecie w rodzinie

Mam dostęp do większej ilości zdjęć jakby kogoś interesowało.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odświeżony stary kotlet.

Ciekawe czy aktualny? :mrgreen: