Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , z powodu że mi sprzęgło padło to przy okazji chce zrobić luz drążka otóż to , problem wygląda tak , drążek ma duży luz z tego co wyczytałem na forum to do wymiany jest tulejka o nr.7 patrząc na schemat , ale powiedzcie mi dlaczego jak wrzucam 3, to czasami mi się wrzuca 5 , od czego to zależy , co jest do wymiany ?

http://iv.pl/images/40610495371297672175.png

Opublikowano
Absolutnie... łożysko nr 7 to tylko taki "koszyk", w którym siedzi ta kulka od lewarka. Brak powrotu dźwigni do węzła i utrzymywania w nim pozycji zależy właśnie od zużytych elementów skrzyni biegów. Wymieniając łożysko nr 7 nic nie zyskasz. Po prostu wymieniasz część starą sprawną na nową sprawną... nic więcej.
Opublikowano
no dobra przeczytałem cała receptę , tylko tak , u mnie chodzi o to że ja mam luz tej skrzyni , że nawet jak wrzucę 3 bieg to ona mi lata , jest luźna , a nie sztywna , druga sprawa jest taka , mam luz taki że czasami mylam biegi chce wrzucić 3ci a wchodzi 5ty , bardziej mi zależy na naprawie tego