Skocz do zawartości

Po wymianie przednich klocków tarcza ciezko sie przesuwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 316 89. r wymienialem ostatnio klocki hamulcowe z przodu po załozeniu nowych tarcza w prawym kole ciezko miedzy nimi sie przesuwa , robilem to pierwszy raz wiec moze cos zrobilem nie tak prosze o jakies rady

Narazie E30 316 ,ale i tak wszystko wyprzedzam !!!

-------NEXT-------> E36 325

Opublikowano

narazie przejedź ze 100 km może się ułożą

Sprawdzaj tylko czy za bardzo się felga nie grzeje.

Jeśli nadal będzie tarło to spróbuj przecyścic tłoczek i zacisk a jeśli to nie pomoże to wymień. To nie są duże koszty

Opublikowano
no mam nadzieje ze tak sie stanie w lewym kole jest spoko kreci sie kozackon a te niewiem czemu

Narazie E30 316 ,ale i tak wszystko wyprzedzam !!!

-------NEXT-------> E36 325

Opublikowano

po prostu prawa strona samochodu pracuje w cięższych warunkach. Jesli tylko rdza Ci tłoczka nie wyżarła to oczyszczenie pomoże. Może guma popękała i sie zabrudziło

Jakbyś rozkręcał zacisk to zobacz jak klocek się w nim przesuwa- ewentualnie możesz go bardzo delikatnie zeszlifować pilnikiem

Opublikowano
nic nie szlifuj żadnymi pilnikami :nienie: co to za rada :evil: sprawdz najwyżej czy zacisk sie wogole rusza (sciska i odbija)jesli tak to samo sie dotrze,nie jest to nic nadzwyczajnego.pozdro
Opublikowano

Witam

Zgadzam sie z Mecik-iem. Nic nie szlifuj i sie napewno somo ułozy. Oczywiście tylko wtedy gdzy zacisk dziala prawidłowo tzn. zaciska sie i odbija. Przejeździj troszke ale nie chamuj też bardzo mocno tylko delikatnie żeby sie ułozyły.

Wydaje mi sie że powinno być dobrze.

Opublikowano

Witam

Zgadzam sie z Mecik-iem. Nic nie szlifuj i sie napewno somo ułozy. Oczywiście tylko wtedy gdzy zacisk dziala prawidłowo tzn. zaciska sie i odbija. Przejeździj troszke ale nie chamuj też bardzo mocno tylko delikatnie żeby sie ułozyły.

Wydaje mi sie że powinno być dobrze.