Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam serdecznie jestem tutaj nowy.

kupiłem sobie BMW e90 z 2007 roku 318d 122km jest to anglik po przeróbce

mam problem z 2 błedami silnika których nie umiem zrozumiec mianowicie:

46D1 oraz 49A3

wiem ze 46 to bład wewnetrzny 4 ale co to dokładnie oznacza ?

49 to juz zupełnie czarna magia

Początkowo sądziłem ze to wina świec zarowych (wymieniłem wszystkie) bo jesli silnik jest ciepły to problem znika

W samochodze włacza mi sie tryb awaryjny po przekroczeniu 3500 obrotów ... wyskakuje CHECK i odcina obroty na 1-2 sekundy i hula dalej... silnik sie nagrzeje , problem znika

Problem cięzki do rozwiazania ale treściwy...

Styki przy ECU sprawdzone sa w niezłym stanie - zastanawiam sie nad wymianą komputera sterującego , znajomy moze mi pozyczyc ale od 163 konnej wersji i nie wiem czy to stanowi problem

I ciekawi mnie tez czy samochód w trybie awaryjnym jest słabszy?

Jak na ten moment samochód to moja skarbonka ... prosze o pomoc.

Edytowane przez dawid-bmh
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyczerpujacy opis. Na poczatek uzupelnij profil wpisujac dokladnie model auta, typ silnika. W poscie tez nie napisales co tam siedzi pod maska, mamy zgadywac ?
Krzysztof
Opublikowano
Wyczerpujacy opis. Na poczatek uzupelnij profil wpisujac dokladnie model auta, typ silnika. W poscie tez nie napisales co tam siedzi pod maska, mamy zgadywac ?

Dokładnie :cool2:

Może lepiej jak wrzucisz screeny błędów to coś więcej można poradzić.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D