Skocz do zawartości

535d z 2005 r. szarpie przy zmianie biegu i trzyma obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. wiem ze jest podobny temat na forum ale nie moge go znależ. załozylem konto na klub bmw i poszukuje diagnostyki pomocy w ustaleniu przyczyny .

Z dnia na dzien moja 535d zaczeła inaczej działać. Ciezko zmienia bieg (szarpie) i trzyma obroty na ponad 1000. skrzynie mam automatyczną

U kogos czytałem i miał podobnie ale odpowiedzi poszły na jego pw i ja iwesci nie mam.

Auto ma przejechane 240 tys . kiedys miało robione sprzegło i wymiane pompy od zawieszenia

Nie wiem co jest a do bmw nie chce jechać na diagnostyke bo to za duzo kosztuje juz wole jechac na wymiane

Wiec tak. szarpie przy zmianie biegu trzyma obroty i nie redukuje biegu , po wcisnieciu hamulca auto zmienia bieg i obroty spadaja

jak jade 80 i puszcze gaz to auto schodzi do 50 na godzine i trzyma predkosc i obroty na ponad 1000 .

Prosze o pomoc albo kontakt 660707576 jezeli ktos z Poznania to podjade pogadamy

Opublikowano

Olej jest ok . wszystko zmieniane było w styczniu

dzisiaj u mechanika zaówazylem ze jest wąż od przeplywomierza luzny i opaska nie trzyma. jak dokreciłem opaske to auto straciło moc . daje gazu a one tylko wyje nie rozpędza sie , jak juz dojdzie do 80/km h

to idą juz tylko obroty a predkosc stoi na 80 .

jutro jade do speca od BMW i zobaczymy co zrobi , co doradzi . podejzewam przepływomierz , moze jakis czujnik lub cos

Opublikowano
Olej jest ok . wszystko zmieniane było w styczniu

dzisiaj u mechanika zaówazylem ze jest wąż od przeplywomierza luzny i opaska nie trzyma. jak dokreciłem opaske to auto straciło moc . daje gazu a one tylko wyje nie rozpędza sie , jak juz dojdzie do 80/km h

to idą juz tylko obroty a predkosc stoi na 80 .

jutro jade do speca od BMW i zobaczymy co zrobi , co doradzi . podejzewam przepływomierz , moze jakis czujnik lub cos

Po wymianie oleju nowy soft skrzyni był wgrany??

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

Opublikowano

malyjurek . koledze juz podziekuje , moje wypociny a twoje po co je zamieszczasz i zasyfiasz post. Jak bys umiał czytac to komputer nic nie wykazał

Auto nabyłem 2 tygodnie temu wszystkie wymiany były w styczniu, były własciciel robił wszystko w salonie dzisiaj jak bylem to według winu wszystko jest ok ale na ich komputer nie chce jechac bo cena przerosnie wartosc pojazdu .

Dzisiaj na innym komputerze wykazało ze szfankuje EGR jak dobrze pamietam to od spalin

opisze jeszcze raz co auto robi

jade 80 puszczam gaz auto powoli zwalnia ale obroty sa na ponad 1 tys . z 80 spadnie do 50 i auto trzyma predkosc 50 i ponad 1 tysiac obrotow . jak nadusze hamulec to auto traci obroty na jakies 0,6 i zaczyna zwalniać i redukować biegi .

Jezeli ktos jest z rejonów Poznania i ma mechanike to chętnie podjade

Co do malyjurek forum jest po to by pytać moze ktos miał taki problem i szybciej sie dowiem niż rozebrać polowe auta u mechanika i nic nie znależ . no ale ty wkoncu jesteś mały wieć wybaczam

Opublikowano

Wydaje mi się że na początek podpiąć się do kompa /wystarczy INPA / i sprawdzić błędy bo mi to wygląda na jakiś psikus elektroniki.

Dodatkowo dziwne że w serwisie wymieniono olej o oni uważają olej w tej skrzyni jako niewymienialny.

Zaczął bym od kompa i przy okazji sprawdził też kiedy i czy w ogóle był aktualizowany soft w skrzyni. Jak nie to też warto go zaktualizować.

Dziwne jest to że powyżej 80 obroty rosną a prędkość nie, to by sugerowało koniec konwertera niestety.

Daj znać co ci spec od BMW powie.

Oli