Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem że było ale niemam czasu za bardzo na kompa

objawy to stuki z tyłu i pływanie auta na boki

Konkretnie i kortko na temat

Mam do wymiany z tyłu w e46 2.0d z 98 roku tuleje dwie dolne pływajace i dwie duze co sa w podwoziu reszta niby dobra

Pytanie czy wymienic odrazu reszte czyli wszystkie 10 ogólnie czy tylko te cztery

I jaki koszt moze byc oddajac do jakiegos mechaniora

Z góry dziekuje za wszelkie info

Opublikowano
Jak masz się zabierać do takiej operacji to wymieniać wszystkie 10. Z tego co pamiętam części ok 500 (lemforder) robocizna 5, 6 paczek, może więcej.
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano

Też tak mysle że chyba trzeba wszystkie wymienic i spokuj bedzie

Zaglądając pod auto zauwazylem ze wszystko je ori co myslicie ze po 15 latach bedzie jakis problem z odkreceniem czegos? moze sie cos urwac?

Opublikowano
Zawsze jest taka opcja, ale najczęściej urywają się śruby regulacyjne pochylenia koła. Reszta raczej nie stanowi problemu. Generalnie tak czy inaczej bez flexa i dostępu do śrub to nawet nie zaczynaj. U mnie puściły wszystkie ładnie poza jedną - mocującą wahacz "patelnię" do ramy pomocniczej - był problem ją wyciąć, ale ostatecznie się udało. Także wiesz... ;). I pamiętaj dokręcać wszystkie śruby w pozycji roboczej zawieszenia - czyli tak, jakby samochód stał na własnych kołach pod własnym ciężarem. Jak to zaniedbasz, to nowe tuleje Ci padną błyskawicznie.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

o dzieki za info

troche mam problem z czasem i niewiem czy sam bede to robil

dlatego tez pytałem ile moze zaspiewac sobie mechanik za taka robote