Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam wszystkich na forum mam problem i nie moge sobie poadzić posiadam bmw e60 523i 2005rok

samochód na biegu jałowym pracuje prawie równo od czasu do czasu troszke go szarpnie ale delikatnie prawie tego nie czuć ale podczas jazdy to jest problem jedzie tak jak by na 5 garów odczasu do czasu szarpnie taj jak by ten 6 zaczoł chodzić nie zaleznie czy ciepły czy zimny motor co moze być tego przyczyną prosze o pomoć juz nie daje rady :-( pozdrawiam

Edytowane przez lukaszek
Opublikowano
dodam ze odpala normalnie wcześniej chodził bardzo zle podłaczony był pod komputer wyszło spalanie stukowe na 4 i na 6 wymieniłem świece i poprawiło sie ale dalej szarpie czuć tak jak by chodził na 5 garów bład teraz jest p1415 air pump pomocy
Opublikowano
Dziś znów zapalił się zapaliła lampka pomarańczowa podłączyłem kompa i wyszło czujnik spalania stukowego i spalanie stukowe na cylindrze 6 pomocy przechodzi w tryb awaryjny i odlancza 6 cylinder :-( pomóżcie mi proszę was jak przejdzie w tryb awaryjny to jak ponownie odpale to tak jak by było lepiej
Opublikowano
Ja na początek wymieniłbym wszystkie świece i cewki zapłonowe. Mi to pomogło chociaż pewnie będę tez musiał liczyć się powoli z wymianą wtrysków, mam już nalatane 186000 km... Także posiadam E60 tylko z silnikiem N53 523i.
Opublikowano
Witam świece wymieniłem na nowe a jest jakiś sposób żeby sprawdzić czy cewki są dobre czy do wymiany może wtryski paliwa pozdrawiam
Opublikowano
Nie wiem czy jest sposób aby sprawdzić cewki, ale wiem ze jedna kosztuje niecałe 120zł wiec sądzę że i tak przydało by się je wymienić, bo pewnie jeszcze ich nie wymieniałeś...
Opublikowano

Wczoraj zmieniłem miejscami cewki 6 z 4 cylindrem żeby sprawdzić czy spalanie stukowe przejdzie na 4 cylinder

a i jeszcze zauważyłem że zimny silnik jak jest to podczas jazdy więcej gazu i odrazu tryb awaryjny i odlancza cylinder

podłączyłem pod komputer i się zdziwiłem spalanie stukowe przeszło ale nie na 4 cylinder tylko na pierwszy :-( juz się podaje

proszę was pomocy do nie daje rady sobie z tym samochodem i wydaje mi się że samochód więcej pali :-(

Opublikowano
Witam wszystkich po długim czasie udało mi się zrobić z tym spalaniem stukowym silnik tak nie szarpie jak wcześniej wymieniłem świece cewki ale teraz mam inne problemy które jeszcze zostały podczas jazdy jak ruszamgwaltownie to samochód za choruje się jak dizel ktory ma turbo dziurę czyli gaz w podłogę pomału się zbiera 2 tyś obrotów i dopiero szarpie i ciągnie ale i tak słabo na 3 4 5 6 biegu gaz w podłogę wskaźnik spalania do końca dochodzi a samochód nie przyspiesza przyśpiesza tylko wtedy jak spokojnie dodaje się gazu :-( czuje sie jak bym jechał maluchem a nie samochodem który ma 177 km błędów zero nie ma żadnych zauważyłem jeszcze jedna rzecz że jak odlacze przepływomierz to samochód jak jest zimny to obroty faluja ale jezdzi wyśmienicie ma wtedy moc a z przepływka nie ma mocy pomóżcie mi co to za bmw jak wcisne pełen gaz poszcze sprzęgło i nawet trakcji nie zerwie :mad2: :mad2: :mad2: