Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj po dłuższej jeździe zapaliły mi się kontrolki ABSu i DSC. DSC nie reagowało na wciśnięcie, czy jest ABS nie sprawdzałem, jednak pojawiły się naraz. Po zgaszeniu silnika i uruchomieniu nie znikają. Szukałem podobnego problemu i jedni obstawiają sterownik, inni zaś pompę DSC. Dziwi mnie jednak, że to tak nagle się pojawiło, ni z gruszki ni z pietruszki...Dodam, że było sucho jak jechałem bo niektórym się zapalały te kontrolki jak było mokro...Co to może być wg was?

Pozdrawiam

Opublikowano
Droselklapa tandetnie blindowana i ryksztosuje :)

Wiem, że u Was na Śląsku to folklor, ale można prosić po polsku? :mrgreen:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
odepnij wtyczkę od pompy doładowującej dsc pod maską jest przy serwie hamulców , i się przejedź powinna palić się kontrolka od dsc ale abs powinien zgasnąć i działać przy hamowaniu u mnie tak było i była pompa doładowująca dsc do wymiany zatarło się łożysko.
turek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mialem podobna sytuacje, okazalo sie ze uwalony mialem czujnik abs. Podobny objaw jak u ciebie nagle pojawily sie 2 kontrolki abs i kontrola. Pamietam ze koszt wymiany nie byl wysoki.
Opublikowano
W sumie wszystko jest ok póki co, DSC i ABS działają jak powinny a ostatnio jeżdżę dosyć dużo w trasie. Jak się powtórzy problem to jednak wezmę się za to :)