Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, takie pytanko do was mam, a mianowicie zauważyłem, że gdy rano wsiadam do auta, odpalę, mam wciśnięte sprzęgło i wrzucę jedynkę, to lekko ciągnie.

Nie tak aby odjechac, lecz zabuja autem lekko, później już to nie występuje, jak również gdy postojii pod wieczór to nic się nie dzieje, tylko z nocy gdy postojii i odpalam rano :/ ?

Edit :

W dodatku zauważyłem kolejne dziwne zjawisko tylko nie wiem czy związane z wcześniejszym, a mianowicie podczas jazdy, na obojętnie jaki biegu gdy jadę ciągle na minimalnym gazie przy 1500-1600 rpm i lekko dodam gazu to autkiem lekko szarpnie i obroty też coś tam poskacza minimalnie ale się ruszają, dopiero gdy wcisnę mocniej gazu to szarpanie ustaje i przyśpiesza normalnie.

Dzieję się tak tylko przy obrotach poniżej 2000rpm, powyżej jest spokój przyśpiesza równo, tak samo podczas zjazdu z ronda miałem wbity drugi bieg, i dodając stopniowo gazu przy około 1800 zaszarpało autem :/

Opublikowano

No mam teraz piękny obraz tego jak się dzieje, podczas jazdy jadac jednostajnie, z minimalnym gazem, auto idzie równo.

Jeżeli dołożymy naraz dużo do pieca to przyśpiesza normalnie.

A problem jest gdy tylko minimalnie wciśniemy pedał przyspieszenia, wtedy autko lekko poszarpuje i zaczyna przyśpieszac dopiero za jakiąś sekundę czy półtora, nie ma błyskawicznego przyśpieszania, tylko lekko szarpnie i dopiero idzie do przodu :cry2:

a kolega Capaz, niech napisze na PW, kiedy dokładnie będzie w Krakowie :)