Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam potrzebna mi pomoc może ktoś zna temat ,uciekł mi wsteczny w skrzyni wiec dałem ja do remontu .Zrobione wszytsko git działa ale przy hamowaniu tak przy predkości ok 10 km/h czuc mocne szarpniecie ,przy ruszaniu od zera tak samo tylko ze troche mniej ,bylem u mechanika co robił skrzynie mówił coś o ciśnieniu oleju ze moze za duże i ze powinno sie samo uregulowac , ale niewiem czy przypadkiem niechciał mnie poprostu spławić .Pomocy czy miał ktoś podobny problem ?Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
takie szarpanie może świadczyć że niedługo możesz znów remontować skrzynie z powodu kosza biegów przednich. Po remoncie nie powinna szarpać, ewidentnie coś uszkodzone jest. Ja bym kazał mechanikowi poprawić to co zepsuł
Opublikowano
Dokladnie tak jak powiedzial przedmowca. Jestem swierzo po remoncie skrzyni i nie ma prawa nic szarpac. Powinna przerzucac biegi plynnie bez zadnych mechanicznych "szelestow" o szarpaniu nie wspominajac.