Skocz do zawartości

o ile wzrośnie OC za E38 v12 5.4l po skasowaniu renault ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Renault clio zostało przygniecione i trza ćwiartkę wycinać i spawać (element niewymienny).

zakłądając że naprawa pójdzie z OC

to o ile wzrośnie OC za BMW E38 v12 ?

Opublikowano

Renault Clio się zgniotło po spotkaniu z moim autem... winne coś jakby moje auto

zniżki były 60%, tam naprawa koło 8k pln

czy to z gotówki nie warto ;) lol ? bo OC podskoczy ?

Opublikowano

Podskoczy i to dużo.

Jeździć trzeba umieć a Ty tego nie potrafisz jak walisz w auto i je kasujesz.

Kierowca clio oby sobie zarobił na Tobie ile się da :mrgreen: Niech kombinuje i szuka każdej setki zł.

Opublikowano

Ta... "Jeździć trzeba umieć" i kto to mówi ?

Dużo = ile ? ktoś przerabiał ?

Opublikowano

NIe ma się co martwić, tylko przed końcem przejrzeć wszystkie oferty ubezpieczycieli i zmienić OC w kolejnym roku.

Wszystkie directy dają czasami takie zniżki dla nowych klientów + za zakup przez internet, że nie ma się już co obawiać utraty zniżek.

Ja tam zmieniam teraz co roku ubezpieczyciela.

Szkody też likwidowałem i różnych ubezpieczycieli nie ma reguły co do postępowania nawet u tego samego ubezpieczyciel rok po roku, więc ... szukać i brać najtańsze z zakresu jakim jesteśmy zainteresowani.

Różnice są spore. Mój przykład:

Audi A3 1997 samo OC - ceny ubezpieczeń od 400-800 PLN w directach przy zniżce 60%.

BMW 2002 pełny pakiet - ceny od 1200 do 1800 i nawet 2200 z udziałem własnym 10% (wszędzie sprawdzałem porównywalny pakiet, warunki ubezpieczenia też czytam dokładnie).

Opublikowano

Właśnie jeszcze BMW zdążyłem ubezpieczyć, bo się kończyło 2 dni przed

to pobiegłem kupić nowe OC 3h poźniej - 550 PLN wyszło (system jeszcze

nie miał danych) :) + 12pln za assistance i holowanie jak by mi znowu zgasnąć nie chciał ;)

ale co za rok ? 2800pln ? co z drugim ? co z trzecim ?

a chciałem sobie jeszcze W126 SEC560 kupić.... albo C6

Opublikowano

Na bank wzrośnie Ci ubezpieczenie od następnego razu jak będziesz przedłużać :) O ile? Dużo. Mi też niestety wzrośnie bo pożyczyłem auto koledze i miał drobna stłuczkę, u poprzedniego ubezpieczyciela. Niestety mój obecny ubezpieczyciel się dopatrzył i od przyszłego roku zaśpiewaja mi więcej (z tego co mówił agent).

A propo ubezpieczenia na 5.4 - nie wiem, czego ludzie się boją jeśli chodzi o ubezpieczenia na duże silniki. U mnie wyszło coś koło 520 złotych - płatność w 2 ratach. Gdybym brał bez rat, wyszłoby mi coś koło 430 złotych - mam obecnie 70% w Proamie więc kwota za ubezp jest praktycznie taka sama jak i za małe silniki...

Opublikowano

duże silniki nie mają znaczenia przy ubezpieczeniach (jak już i tak są ponad 2.0/2.2), za to znaczenie chyba ma czy

przy dotknięciu drugiego auta się okazuje że twoje weszło do środka.

albo nie dohamowanie na światłach kasuje 5 aut przed tobą.

Opublikowano
Chyba po prostu OC jest wyższe powyżej 2L pojemności :-). A czy masz 2.8 czy 5.4 to już wsio rawno. Ja mam auto na żonę, Ona nie ma prawka więc wskazywany jest główny użytkownik auta :-). Dobry myk bo można z czyichś zniżek korzystać a ta osoba ich nie traci w razie wu :-) składka ok 500 zł z tego co pamiętam.

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano

dobry trick - a jak zrobić zniżki 60% odrazu na coś takiego ?

a jak rozbił kto inny niż kupił auto to jak to jest ?

Doprecyzuję:

nie nie robiło się E38 przy 292km/h, bokiem na autobanie

tylko renault safrane ph2 @ 35km/h sprasowało renault clio II nie robiąc sobie żadnej krzywdy (poza rysami) - komp

nie wykrył tego jako wypadek ale w clio jest ćwiartka do "wspawania" (koło 8k+ pln) , a ja byłem daaaaleko od tego.

E38 v12 tego samego dnia jeszcze przedłużyłem za 550pln, ale co będzie za rok 605 (*4) czy 2800 (*4) ;) ?

ciekawe jak go zrobią - tu przykład jak się naprawia tą markę:

https://www.youtube.com/watch?v=HeXyqNouLwg

Opublikowano
dobry trick - a jak zrobić zniżki 60% odrazu na coś takiego

No jak to jak... pomyśl trochę. Podajesz w papierach jako głównego użytkownika auta osobę ze zniżką 60%... Ale nie jest On właścicielem ani współwłaścicielem więc nie powinien tracić zniżek w razi wu, polisa jest wypisana na posiadacza auta bez prawka.

Nie wiem jak to wygląda przy wypadku - nie skasowałem tego auta i nie mam takiego zamiaru :-) ale może jak kiedyś przestanie mi palić na połowę garów jak Tobie to spróbuję szalonych driftów przy 292 km/h :-)

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534