Skocz do zawartości

Problemy i błedy po aktualizacji DSC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

aktualizowałem dzis systemy w E90 z 2008 roku no i wszystko było by super gdyby nie błędy któe sie pojawiły

Ale od początku: aktualizowałem wszytko oprocz DDE bo to juz miałem zrobione wczesniej. Wszystkie aktualizacje przeszyły poprawnie i byly potwierdzone ze jest OK! Nie zauwazyłem nawet w ktorym momecie pojawiły mi sie błedy. Po odczytaniu w INPie są to błędy DSC:

5E4E oraz 5E59 przez co DSC jest nie aktywne (brak kontroli na drodze) swieci sie caly czas a jak w inpie daje identyfication to wogole nie ma pozycji DSC oraz PDC...WCIEŁO!

po ktorej z aktyalizacji mialem na wyswietlaczu taką ikonke zeby pokrecic kierownicą no i pokrecilem delikatnie bobez wspomagania to ledwo co i zgasło.

1.Czy po aktalizacji dsc trzeba robic jakies specjalne adaptacje (ja zrobilem tylko standardowe kasowanie błędów)?

2.Czy to możliwe ze pomylilem proram podczas wgrywania?? dałęm DSC81 a możę powienienem dac cos innego.

Szczeze mowiąc to nawet nie pamietam czy podczas wgrywania ten moduł dsc nei byl juz w najnowszej wersji a ja wgrałęm go i tak i czy to nie jest problem.

Czy ktoś mógł by mi pomoc z tym problemem bo bez kontroli trakcji ciezko sie jezdzi a te dwie ikony na liczniku strasznie oslepieją

Opublikowano
  • Autor
Z południa

Edytowane przez k1alek1

Opublikowano
  • Autor

Doczytałem ze musze jeszcze raz zaprogramowac DSC przez NCS Expert i udało mi sie bo mialem jeszcze orgianlny plik FSW_PSW.TRC od mojego auta i dzieki temu udało mi sie pozbyc błędu 5E59 niestety pozostał 5E4E oraz jeszcze jeden w 4C12 w kategori DDE ktory tez jest chyba powiazany z DSC.

Czy to oznacza ze musze wszytkie moduły odswierzyc przez NCS Expert po ich zmianie na nowe wersje? czy to moze mi pomoc? A możę bledy DSC nie wynikają z aktualizacji tegoż modułu lecz ktoregoś innego ktory bezposrednio ma wpływ tez na DSC??

Kurde zle mi to wygląda

Opublikowano
  • Autor
Nie jestem pewien czy dobrze mysle ale teraz chyba powinienem cos zkalibrowac w DISie ale z z tym programem mam problem bo ciezko go uruchomic, nie da sie naprawić tego przez inny program bardziej z rodziny INPY bo powoli trace juz nadzieje na zrobienie tego
Opublikowano
  • Autor
Ja tak dość to ogarniam i może sam bym sobie poradził tylko nie wiem co mam zrobić, potrzebuje takiego pchnięcia w odpowiednim kierunku:)
Opublikowano
  • Autor
Zrobione, trzeba uzyc DIS albo INPA i trzeba zkalibrowac DSC a potem usunąć błędy i historie błędów ale nerwów troche bylo
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam. po aktualizacji dsc oraz MRS i JBBF wywala mi błędy . jak mozna je teraz usunąć? W jbbf A6D1

W MRS 93D6 93BA 93BB 93AB 93AC 93AD 93B0 93B1 93B3 93B5 93B6 93C1

A w DSC 5E4E 5E59 5E20

Pozatym swieci mi siekontrolka od pasow i poduszki powietrznej

Opublikowano
Po aktualizacji MRS należy go odblokowac. Standardowa procedura po aktualizacji tego modulu. Zrobisz to ISTA+
Opublikowano
Można to zrobić w innym programie czy tylko w tej ista. A co z modulem DSC i JBBF ?
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Witam. Skąd mogę pobrać ten program ISTA P ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam czy któryś z forumowiczow mieszkajacy w Wielkiej Brytani ma moze program Ista P lub mógłby mi pomóc z aktywacją sterowników?