Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z dachem panoramicznym w moim BMW E91,

a mianowicie:

po uchyleniu, tylna prawa strona nie chce się zamknąć, muszę ręcznie przesunąć prowadnicę.

czy zna ktoś mechanika od takich rzeczy - najlepiej na terenie Krakowa lub okolic.

ewentualnie jakiś pomysł co z tym zrobić.

Opublikowano

Nie wiem jak jest w przypadku panoramy w E91, ale w przypadku szyberdachow w E90 pomaga resetowanie ukladu.

Trzeba przytrzymac przycisk uchylania szyberdachu przez okolo 2 min, az szyber wykona pelny reset (wykona wszstkie ruchy - otworzy sie, zamknie, uchyli itp).

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Nie wiem jak jest w przypadku panoramy w E91, ale w przypadku szyberdachow w E90 pomaga resetowanie ukladu.

Trzeba przytrzymac przycisk uchylania szyberdachu przez okolo 2 min, az szyber wykona pelny reset (wykona wszstkie ruchy - otworzy sie, zamknie, uchyli itp).

Ooooo przydatna informacja :cool2: Jak mi sie kiedys dach "zawiesil" to po prostu odpiolem akumulator na noc :norty:

Pomoglo i o dziwo nawet rzaden blada sie nie zapisal :roll:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png