Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie napewno to juz było ale nie wiem dokąłdnie co to. Chodzi mi o płyn który sprawdzam w silniku m40 tak na środku koło bagnetu tylko niżej taki pomarańczowy koreczek co tam sie wlewa i co ile należy zmienic . Dzieki za odpowiedzi i nie smiejcie sie zbytnio to moje pierwsze auto
Opublikowano

A jaki masz kolorek?

Bylo to juz ,ale zdania sa podzielone :(

Jedni twierdza,ze ATF dexron II lub III ?czerwony/.Ja tez

Inni,ze jakis zielony/teraz taka moda ,zielone ludziki itp /

pozdrawiam

Opublikowano
Podłącze się pod temat, ile tego płynu powinno tam być? Mam mały wyciek, i musze dolać, i byle by nie przesadzić z płynem..., do pełna?
Opublikowano
Podłącze się pod temat, ile tego płynu powinno tam być? Mam mały wyciek, i musze dolać, i byle by nie przesadzić z płynem..., do pełna?

do wspomagania ma byc na zimno miedzy kreskami bagneciku.

W skrzyni biegow full do otworu kontrolnego.

pozdrawiam

Opublikowano
Bylo to juz ,ale zdania sa podzielone :(
Jak na korku jest pomarańczowa naklejka to lejemy taki sam kolor a jak zielona to zielony, proste.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
JA kupilem W ASO DEXTRON II czerwony. Na korku w zbiorniczku mam pomarańczową naklejke i ATF, ale stary plyn jest jakis szary. Chciałbym zlać stary płyn i wlać nowy. Jak to zrobić?
Opublikowano

Czesc

Ile tego kupiles?

Potrzeba min. 3 literki!

Spuszczasz plyn ,lejesz nowy,uruchamiasz silnik i sie plucze.

Powtarzasz ta czynnosc w zaleznisci od ilosci posiadanego plynu,ale 3l powinnona poczatek wystarczyc.

Jak zalejesz poraz trzeci ,uruchom i odpowitrz uklad ,skrecajac kierownice w prawo i w lewo do oporu uslyszysz wtedy takie zgrzytanie i to bedzie to.Odpowietrzaj do momentu az prawie ustapi/ten dzwiek/ i koniec :)

moze Ci tam jeszcze cos skrzeczec,ale to w wyniku spienienia sie plynu ,jak sie przestanie pienic ,brdxie ok :cool2:

pozdrawiam

Ja bym kupil 4 litry na cztery razy!

Oczywiscie po kazdorazowym zalaniu zamykasz mozliwosc wycieku!

Opublikowano
no ja kupilem literek, ale jak mam dokupic jeszcz3 3 to juz nie w aso. Ten z aso wleje na koncu :) Gdzie jest korek spustowy?