Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś może czy można naprawić/zamienić wypalone pin'y w tylnej lampie?

Przy włączonym zapłonie wszystko gra ale po wyłączeni zapłonu migacz i światła powitalne świecą na 50% mocy.

W serwisie twierdzą że nic nie można zrobić poza wymianą lampy więc chciałbym się upewnić :duh:

Opublikowano

Ja też tak miałem, okazało się że było jakieś zwarcie instalacji i wtyczka wręcz stopiła plastik (taka zdejmowana wkładka z żarówkami w którą wkładasz kostkę z kablami). Najlepsze jest to że było to mega losowe a wręcz czasami u mnie prawa tylna lampa przestawała świecić. Więc zostawiłem auto i wymieniali bezpieczniki, nawet ktoś uznał że napinacz pasa może szfankować bo auto było po stłuczce więc i to poszło do wymiany. Ale problem wracał, sprawdzano napięcie i wyszło że na prawej lampie nikt nie sprawdził czy ta wkładka i gniazdo z pinami coś nie szfankują - oczywiście jeden pin stopił plastik i po wymianie wkładki problem przepadł na dobre :)

Najlepiej podjedź na jakiś szrot czy miejsce gdzie taką wkładkę możesz podmienić i zrób test bo być może tylko zaśniedziała ... a Ty szukasz gdzie indziej...

Opublikowano

Debil skończony wjechał mi w tyłek jak stałem na światłach :mad2:

Naprawa z jego OC,zderzak do wymiany,lampa nawaliła momentalnie po zdarzeniu,włączyłem awaryjne,wyjąłem kluczyk i zaraz zobaczyłem że szlag ją trafił,tj. świeci na 50%(migacz)

Wszystko zrobione oprócz tej lampy ponieważ serwis twierdzi że przepaliły się piny w lampie(chyba nie na podstawce)a ubezpieczyciel uznał że ta lampa nie podlega wymianie bo uderzenie było za nisko.

No,q...a,jakaś paranoja,walnął mnie aż się piny zjarały,szczęście że poduchy,napinacze pasów i zagłówki aktywne nie odpaliły.

Trzeba mi chyba dochodzić się z ubezpieczycielem.

Opublikowano
eh nie zazdroszcze, IMHO problem lampy jest wynikiem uderzenia więc kolego spróbój dochodzić tego z ubezpieczycielem. W sumie to dziwne ze serwis tego nie zrobił. Zostawiłeś w ASO na naprawę bezszkodową czy jak się inaczej dogadałeś z serwisem ?
Opublikowano

Odstawiłem do ASO na bezgotówkową naprawę z polisy OC sprawcy,jego wina oczywiście,policja spisała raport i uszkodzenia(w tym tą lampę).

Nie daruję dziadom,będę drążył sprawę z Wartą.

Opublikowano

Koniec tematu.

Co jak co ale w serwisie BMW musiałem wołać elektryka aby się zapytać co z tą lampą.

Pan który przyjmuje zlecenia chciał całą lampę wymieniać :jawdrop: a okazało się że tylko przyjarał się pin w tej podstawce na żarówki.

Psiknąłem WD-40 i po bólu.

Też jakoś się zamuliłem i sam tego nie sprawdziłem... :mad2:

Jak przepali się do końca to sobie sam to wymienię.

Nawet autoryzowany serwis BMW nadaje się do TVN TURBO do programu "Będzie Pan zadowolony"-polecam :diabel_smiech:

Opublikowano
Koniec tematu.

Co jak co ale w serwisie BMW musiałem wołać elektryka aby się zapytać co z tą lampą.

Pan który przyjmuje zlecenia chciał całą lampę wymieniać :jawdrop: a okazało się że tylko przyjarał się pin w tej podstawce na żarówki.

Psiknąłem WD-40 i po bólu.

Też jakoś się zamuliłem i sam tego nie sprawdziłem... :mad2:

Jak przepali się do końca to sobie sam to wymienię.

Nawet autoryzowany serwis BMW nadaje się do TVN TURBO do programu "Będzie Pan zadowolony"-polecam :diabel_smiech:

Oglądałem 2 odcinki masakra :) ale polecam, prawdziwe realia (ASO) A-adam, S-sławek ,O-olek :D