Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strona prawna wyglada tak:

Musze isc do prawnika, ten musi wyslac pismo reklamacyjne do BMW, BMW odmowi reklamacji, sprawa do sądu, sad zleca ogledziny z przedstawicielem BMW i rzeczoznawca.

i teraz dwie opcje:

1. uszkodzenie wynikajace ze zuzycia materialu ( popychacz hydrauliczny, wypalony zawor itd ) ponosze wszystkie koszta, pism, przedstawiciela BMW i uslugi zdjecia glowicy, rzezoznawcy i koszta sadowe, jednym slowem mam plecy na tysiace euro

2. w silniku np znajduje sie cialo obce pozostawione przez mechanikow BMW, lub cos zle zmontowali itd, BMW uruchamia swoją ubezpieczalnie w celu likwidacji "błedu w sztuce" i mamy kolejne schody bo za wszelka cene beda chcieli udownodnic wszelkie usterki silnika, CHIP!!! i inne ingerencje tuningowe w moim wypadku.

morał prosty, jak masz auto chipowane/tuningowane to patrz kazdemu mechanikowi na rece podczas naprawy.

Co do calej operacji ktora wyniosła mnie 940 euro za wymiane swiec - rzeczoznawca/biegły sądowy stwierdzil krotko, wszystkie te czynnosci byla to reakcja lancuchowa zleconej naprawy i ani serwis ani ja nie ponosimy winy. wiec ubieganie sie o zwrot jakichs kosztow konczy sie nosem w dupie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli rezygnujesz? Najgorsze, że tego całego syfu można było uniknąć przez wyjęcie świecy przez specjalistę, powinni zadzwonić i pytać o zgodę na wiercenie :duh:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

ukrecony wałek rozrzadu wydechowy. prawdopodobna przyczyna - zle dokrecony.

koszt nowego ponad 2000 wiec zamowilem uzywany za 100 zl.

Wałek ukrecil sie tylko na 6 cylindrze, tak wiec wymienimy go, zlozymy silnik i zobaczymy czy po odpaleniu bedzie chodzil jak trzeba.

czyli trzeba miec nadzieje ze zawory nie spotkaly sie z tlokiem.