Skocz do zawartości

E39 525dA WBADP01090GX13379

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=191766618

vin GX13379

Auto w wersji Edition Lifestyle, jednej z moich ulubionych. Dobry wypas. Cena 5600 do zapłaty.

Chciałbym zapytać czy jest ktokolwiek w stanie dojść czy to autko ma skrzynię GM czy ZF?

Ponadto proszę o ogólne opinie o tym co widac na fotkach. Wg mnie wszystko się zgadza ale wiadomo, ze czasem można przeoczyć coś zupełnie błachego.

Opublikowano
w e39 diesel były chyba tylko gm, ale mogę się mylić.
Opublikowano
  • Autor
Własnie spotkałem skrajne opinie. Jedna mówi, że zawsze były GM, druga, że po lifcie były tylko ZF. Trzecia, że do konca były i GM i ZF. Przy moim farcie to wiadomo, że trafię na GM ale nadzieja umiera ostatnia.
Opublikowano
  • Autor
Przepraszam, ze 2 posty pod rząd ale proszę o pilne odpowiedzi bo chciałbym jutro poogarniac inne tematy i ewentualnie w nocy czw/pt po nią jechać. A to w dużej mierze zależy od tego co napiszecie. ;)
Opublikowano
Własnie spotkałem skrajne opinie. Jedna mówi, że zawsze były GM, druga, że po lifcie były tylko ZF. Trzecia, że do konca były i GM i ZF. Przy moim farcie to wiadomo, że trafię na GM ale nadzieja umiera ostatnia.

Pierwsza opinia to się zgodzę, ale dotyczy to diesla, po lifcie były tylko ZF - zgodzę się, ale dotyczy to benzyny nie diesla. I z mojej wiedzy m57 w e39 miał skrzynię automatyczną tylko gm.

Co do samego samochodu to moim zdaniem wygląda ładnie, choć przebieg trochę aż niewiarygodny, ale cuda się zdarzają.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

na podnośnik wjedziesz to zobaczysz jaka skrzynka siedzi.

poza tym może w aso po vin powiedzą.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
  • Autor
rano postaram sie uruchomic znajomego z aso bo na podnosnik u handlarza w DE raczej nie licze ;)
Opublikowano
  • Autor

Info z ASO: serwisowany do konca tzn. do 180tkm, przy 100tkm wymieniana pompa paliwa, wymieniana lub malowana tylna klapa, skrzynia "raczej nie oplowska". Nie byli w stanie jednoznacznie określić.

Ale za to inny kumpel znalazł, że to jednak GM A5S360R.

Cena wymagałby ode mnie pożyczki więc na ewentualne koszty tego automatu bym nie miał. Także z wielkim bólem musze odpuścic kolejne autko.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ale dla czego boisz się tak tej skrzyni GM ,ja mam identyczny silnik i wydanie także lifestyle . Zrobiłem już 50ktm i zero problemów ze skrzynią . Na jesieni była sprawdzana u szpeca od automatów i mówił ,że jest w bdb kondycji . Auto kupione było z przebiegiem coś ok 180k a teraz mam 232k.
Opublikowano
  • Autor
wiesz, szukam od ok 6 miesiecy 530i manual. Najchetnie mpakiet lub edition lifestyle. Praktycznie nierealne zadanie. Dodalem z czasem 525i. Potem 530d, no i 525d. Diesle jako ewentualnosc bo manuali malo i automaty ze zla opinia. No chyba ze ZF ale nie ma nikogo kto moglby okreslic czy byly takie w dieslach. Ludzilem sie, ze ta ma taka bo jest wyjatkowo w moim typie. Ale to gm. Niestety nie mam zapasu kasy aby zaryzykowac. Mysle, ze byloby warto ale niektorych rzeczy sie nie przeskoczy. Pomijam juz, ze chcialem w koncu poczuc moc bo moje 518i, 320i oraz 523i nie daly mi tego poczuc. Dlatego tez 525dA bylo na koncu listy z pazdziernika 2013 ;) poszukiwania weryfikuja jednak to czego by sie chcialo