Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Forumowicze .... od dłuższego czasu zmagam się z problemem

spalił się żarnik Xenon, wymieniłem :) ( oczywiście 2) po jakimś czasie spalił się też prawy ring ( wymieniłem) .... po jakimś czasie zauważyłem, że tylna lewa lampa świeci nie tylko światłem pozycyjnym ale również połową mocy świecą "stopy"

znów po jakimś czasie zaczęły się wyświetlać błędy 122, 125, 133.... a co najgorsze - kierunkowskaz działa jakby brakowało żarówki, znaczy zbyt szybko

wymieniłem wszystkie żarówki na nowe, czyściłem styki, doprowadziłem nową masę do tylnej lampy i NIC !

jakiś czas jest OK potem nie wiadomo dlaczego znów błędy, znów kierunek za szybko.... i potem znika ...

z moich poszukiwań wynika, że problem nie jest jednostkowy ale nigdzie nie znalazłem rozwiązania.... POMOCY :) bo nie szlag trafi :)

Opublikowano
auto z salonu ... żadnych stłuczek, pedantycznie utrzymane .. przebieg 90 tys.... NIC nie znalazłem uszkodzonego w kostkach, kablach etc... :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A moze z bezpiecznikiem jest cos nieteges. Wsadz go kilkakrotnie i najlepiej wymien. Tylko taka teoria ale czasami najprostrze rozwiazania tez sie sprawdzaja :)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to poszukaj jakie objawy sa gdy modul sterujacy jest walniety bo juz nie mam innych pomyslowo oczywiscie oprocz podlaczenia pod kompa.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Nie wszystko widze sprawdziles poprowadz kablem nowa mase do lampy na krotko od aku i zobacz cy pomoglo. Moze to byc uciekajaca masa. U mnie przy zakupie tak bylo.
Opublikowano

poprowadziłem ... i nawet o tym pisalem :)

komp podpiety, bledy usunięte.... 2 dni spokoju i od nowa kolorowo

potem przerwa i znow to samo !

niech szlag trafi ten niemiecki wynalazek :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zarowki w bocznych migaczach tez wymienikes i sprawdziles kable?

Masz jak podmienic modul sterujacy zeby sprawdzic czy to nie on czasem jest winny.

Sprawdz tez wtyczki w tym module moze tam siedzi blad, troche poluzowana albo cos.

Tylko gdzie on siedzi to nie wiem :)

A jesli chodzi o migacze to jeszcze manetke bym bral pod uwage, nie wiem czy w ten sposob sie objawia ale pomysl jest :mrgreen:

A tak wogole to jak modul sterujacy jest dziabniety to pokazuje to na kompie?

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
moze uchwyt masz padniety jak ja mialem problem ktos radzil wymienic uchwyt na nowy u mnie nie poskutkowalo ale u osoby ktora o tym mowila po wymianie , problem ustapil.
Opublikowano
Witam, Panowie u mnie było tak samo, okazało się że wiązka elektryczna z klapy do karoserii była uszkodzona, trzy kabelki przerwane, rozmawiałem z gościem od bmw powiedzał że to normalka w tym modelu. Warto sprawdzić.
Opublikowano
moze uchwyt masz padniety jak ja mialem problem ktos radzil wymienic uchwyt na nowy u mnie nie poskutkowalo ale u osoby ktora o tym mowila po wymianie , problem ustapil.

Kolego jaki uchwyt?

P.S. rozwiązał już ktoś ten problem? bo u mnie patrzę to samo się zaczyna: kierunki i inne lampy....