Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem tu nowy i mam problem z moim bmw . pali 20/100 czy jade ekonomicznie czy nie . i fisiuje mi wskaznik spalania jade lekkim gazem i skacze z 20 na 10 i ciagle na 20 stoi i tyle pali czasem normalnie dziala jak puszcze gaz jak jade powinno wskoczyc na 0 a jest na 5 przekrecam zaplon to tez wskoczy na 5 l silnik ladnie dziala rowno nie muli nie kopci . jak sie rozpedze zgasze silnik to widze jak po dziurach ekonomizer drży podskakuje i nie wiem o co chodzi sondy wymienione . niektorzy mowili ze jakies masy czy cos jest jebniete to byla jedna z wielu diagnoz i chcialbym sie od was dowiedziec . sondy juz 3 byly zegary tez wymienilem i przeplywka tez .pomocy . zadko bede na forum ale piszcie co to moze byc wszystkie opcje po to tu konto załozylem
Opublikowano
Siema, miałem podobny problem. Sprawdź silnik krokowy i wąż który od niego wychodzi, mój był dziurawy i ciągnął lewe powietrze dodatkowo, sprawdź to, i może jeszcze kopułkę czy styki nie nadpalone
Opublikowano
oooooo a co z nim może być ? Bo założylem z e34 ten silniczek a co ma do tego kopułka ? I co z obrotomierzem i ekonomizerem ze tak świruje i tyle pali ?
Opublikowano
jeśli jest on z 520 to ok, sprawdź ten wąż od niego tak jak ci mówiłem, a kopułka jeśli ma styki nadpalone to też iskra będzie nie równa i wogóle, ale ten krokowiec sprawdź