Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Panowie jestem nowym użytkownikiem forum , zwracam sie z prośbą o jakieś konstruktywne sugestie związane z modelem E90 335i.

Interesuje mnie zakup w/w modelu ale szczerze ani ja ani nikt ze znajomych nigdy tego silnika nie użytkował. Autko ma być w cenie max 100tys , automat , oczywiście rzeczy typu LPG nie wchodzą w grę, auto będzie użytkowane głównie w mieście. Napiszcie parę słów jakie macie opinie o awaryjności , kosztach użytkowania ...oraz te fajniejsze info :) jakie są osiągi ,komfort jazdy i wgl.

Dziękuje :)

Opublikowano

Mam e93 wersja US z 2008 kupione używane w 2010 od pierwszego właściciela, który sprowadził samochód do Polski w 2008 nowy (tak przynajmniej myślę :D ) Przy zakupie sprawdzony mało profesjonalnie w BMW Bavaria. Najpewniej bezwypadkowy :8) - w każdym razie taka była opinia w Bawarii i chyba to prawda sądząc po 3,5 latach eksploatacji.

Zrobiłem 25 tys. (jeżdżone tylko latem) w tym czasie wymieniłem cewki 2x, tarcze z przodu, pompę wysokiego ciśnienia i wtryskiwacze (podobno ten typ tak ma - wada fabryczna). Samochód podkręcony w Kreatorze Mocy do chyba 357kM i >490nM + zmieniony dolot z Burger Motorsport. Jeździ fajnie - można nie dać się "zrzucić z ogona" Panamerze Turbo :) i jechać ze zdjętym dachem 240 km/h słuchając muzyki. Spalanie w trasie 10-15l/100km, miasto 15l. Samochód dla entuzjasty :D Jeżeli lubisz szybkość i akceptujesz spalanie do 15l/100km to super wybór. Bez konkurencji cena vs. jakość na rynku.

Opublikowano
Dzieki za info :) Z tego co piszesz masz cabrio , ja własnie tez sie za tym rozgladam. Spalanie wiadomo ze ta 15 bedzie , a mysle ze i wiecej. Problemem dzis dla mnie jest samo kupienie tego auta...budżet jak wspomnialem dosc ograniczony i w tym przedziale to straszna lipa :( na zachodzie drogo przez kurs i podatki a u nas? wiadomo...
Opublikowano
Co do spalania, to w normalnej, nawet dosyć nieprzepisowej co do prędkości eksploatacji, 15l/100km jest dosyć trudno przekroczyć bez zwiększonego ryzyka utraty życia :shock: Myślę, że warto zaakceptować samochody z USA, bo znacząco zwiększa to zakres wyboru, a z serwisem nie ma problemu większego niż dla wersji EU. Przy okazji chip tuningu zdejmuje się ograniczenie prędkości :oops: . Koniecznie szukaj egzemplarza ze sportowymi fotelami. Życzę powodzenia :D
Opublikowano

Dzięki za info :) Panowie tak przy okazji , gdyby ktoś z Was słyszał o jakims godnym autku i sam nie miał ochoty na jego nabycie , proszę o info na priv .

pozdrawiam