Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pytanie czy ktoś wymieniał samemu valvetronic w e46 , czy po jego wymianie potrzebna jest adaptacja przez dis-a ?

Opublikowano

Ja wymienialem ...

Sama wymiana prosta, jednak nie udało mi się zrobić adaptacji disem, wiec skasowalem jedynie adaptacje przez inpe i jest ok. A jakie objawy ze wymieniasz siłownik?

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
niestety problemy jakie posiadałem z samochodem opisane były w temacie ktory niestety z niewiadomych dla mnie przyczyn został usunięty . Jak mawiają po nitce do kłębka doszlem min do siłownika valvetronica [ dzięki pomocy jednego kolegi z forum który podpowiedział co zrobic ] Jedno co moge przyblizyc aby nie pisac teraz ksiazki to fakt iz pierwsze odpalanie zminego silnika wygladalo tak ze trzeba bylo go posilkowac lekko wcisnietym pedalem gazu bo w przeciwnym przypadku silnik po okolo 30 sekundach nagle gasl .usterka z ktora walczylem od kilku dobrych miesiecy sklonila mnie do wizyt min elektonik , mechanik gaziarz , dzieki koledze Znibi z naszego forum ,jego podpowiedzi odpiąłem wtyczke od silownika valv. Piersza diagnoza : super , auto nie do poznania dlatego stad tez moje pytanie ......
Opublikowano
:mrgreen: hehe to my rozmawialiśmy... Ale jeśli borykales się z wypada niem na 3 cylindrze to nie siłownik a wałek mimosrodowy ;)

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
Hehe, wypanadanie zapłonu - nie wiem juz sam odebrałem auto od mechanika mówił ze wymienił cewke i ze jest juz ok , został problem świecącego cheka , wczoraj odpiolem wtyczkę od valv. I problem z zgasnieciem i dziwna praca tz niskie obroty po odpaleniu nagle ustały
Opublikowano
Jakie są błędy ?