Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Update 12.03.2016

Po małej niespodziance - problem z porannym odpaleniem, wymieniłem:

- czujnik położenia wału - oring BMW + Siemens VDO (stary miał pękniecie obudowy plastiku)

- przekaźnik pompy paliwa (ori bmw)

Ponadto zrobione w 02.2016:

Układ chłodzenia (minimalnie ubywało płynu - 100ml na 1000km) wymienione:

- górny przewód od głowicy do zbiorniczka wyrównawczego - FEBI

- tylny króciec + oring - FEBI

- korek zbiorniczka - Hella

- płyn prestone

Układ hamulcowy zrobione:

- kompletna regeneracja tylnych zacisków hamulcowych - części ATE

- przegląd, czyszczenie, smarowanie i podmalowanie zacisków przód.

Prace robione samodzielnie i przez Karola z Bieżanowa - polecam - https://www.facebook.com/HTG-259162497497798/info/?tab=overview

Mam nadzieje ze serwis zakończony...

...za bardzo lubię ten samochód :)

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
polecam zostawić ramke ori i do niej śrubami przykręcić rejestracje, która idealnie się wpasuje, tak jak fabryka przewidziała.
Opublikowano

ah ten kolor :modlitwa:

ramke bym zostawił jak jest

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ostatnio nie dawało mi spokoju lekkie stukanie z tyłu przy przechyłach auta - szybka wizyta na trzepaczkach - i wszystko w zawieszeniu ok :)

Po dłuższym poszukiwaniu okazało się ze mocowanie gum stabilizatora sie minimalnie przesuwa i niestety są delikatne stuki.

http://www.new-part.com/sites/default/files/pictures/33506779734_0.jpg

Trzy dni oczekiwania i w aso koszt około 40 PLN - 2 szt + śruby + nakrętki i narazie cisza ale muszę to obserwować bo stare jakieś dramatyczne nie były...

Przy okazji okazyjnie zakupiłem komplet dywaników na lato - moje welury juz mają 15lat i z uwagi na kolor trzeba je odświeżać co jakiś czas w lecie a tak będzie komplet bardziej roboczy na zmianę :)

DSC_0021.JPG

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dziękuję za dobre słowo, wpyłki i całe malowane zderzaki wyglądają bardzo ok.

Ostatnio lekko odświeżałem lakier po zimie antihologramem kochchemie i żadnych niepokojących rzeczy nie zauważyłem.

Odcienie przy wpyłkach dobrze dobrane i nie widać ich w slońcu :)

Z tylnym zderzakiem był problem miesiąc po lakierowaniu ale na gwarancji wada została naprawiona.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mały update

sobota była dość pracowita;

- przy wyłączaniu klimy był lekki zapach który nie usunęło ozonowanie - przeczyściłem wiec parownik oraz nagrzewnice- zgodnie z poniższymi instrukcjami - użyłem środków grzybobójczych ogólnego stosowania oraz silne apc oraz odkurzacz itp. , na koniec ozonowanie.

Co ciekawe generalnie parownik i nagrzewnica błyszczały czystością ale woda spłynęła czarna... mam nadzieje ze coś pomoże...

Dodatkowo minimalne wykwity korozji pod podwoziem przeczyściłem i zabezpieczyłem valvoline tectyl oraz body wax.