Skocz do zawartości

Swap z m43b16 na m50b25 problem brak iskry i pompy paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich

Prosze was o pomoc ponieważ już dostaje białej gorączki jak wchodze do garażu problem polega na tym że auto miałem z immo.. jest to touring 1998r pierwotnie z m43b16 teraz siedzi w nim cały komplet z drugiego auta m50b25 bez immobilajzera ale auto nie ma iskry i nie podaje na pompke paliwa prądu. na innym forum znalazłem temat gdzie ktoś miał taki sam problem jak ja i przyjechał fachowiec zamienił dwa albo 3 kabelki we wtyczce x20 i auto odpaliło przynajmniej tak powiedzial właściciel auta ale nie wie które to były piny a kontakt z fachowcem zaginął jeśli coś wiecie proszę pomóżcie mój tel 791-122-351 puścicie strzałke i oddzwonie ew. na forum :) robi sie piekna pogoda a auto garażuje już od ponad tygodnia

Opublikowano
dodam że to już nie pierwszy mój swap i nigdy nie było problemu ale auta były bez immo i silniki też, a w moim touringu napotkałem na taki problem ;/
Opublikowano

identycznie mialem po swapie z 1.6 m43 na 1.8is m42.

po swapie na kompie z isa nie bylo iskry i pompka nie podawala a na kompie z 1.6 odpalal normalnie.

problem jest w immo.. trzeba je calkowicie ominac albo usunac i znalesc kompa bez immo

E38 728i 1999r
Opublikowano
a to wymontowałeś całkowicie immo? czy u Ciebie zostało to ominiente przez poprzepinanie kabli we wtyczce kabinowej x20 ? obecny komp od silnika jest bez immo... ale w aucie nadal tkwi a nie wiem jak to poodpinać żeby nie zrobić większego bałaganu :(
Opublikowano

ja dalem do elektryka zeby cos po prostu z tym zrobil.

Wiec nie wiem czy ominal czy wywali calkiem.

a na starym kompie probowales palic?

E38 728i 1999r
Opublikowano
próbowałem na starym kompie ale stary jest od 1.6 a tu mam 2.5 z tym że iskry ani pompy też nie było... wiem, że żeby ominąć immo trzeba tylko zmienić kable miejscai we wtyczce x20 i któryś kabelek przy kompie odciąć ale nie mam pojecia ktory ew. może ktoś wie jak wymontować immo? żeby pozniej juz wszystko działało bez immo ? :) ew. schematy bym potrzebował