Skocz do zawartości

[E36] Wymiana lamp tylnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Mam w swoim E36 325i 1991 r. mniej więcej takie lampy tylne: http://img01.tablica.pl/images_tablicapl/110543279_3_644x461_lampy-reflektory-do-bmw-e36-coupe-przednie-angel-eyes-i-tylne-led-pozostale.jpg

Chcę je oczywiście wymienić ;) Zamówiłem już Depo z białymi kierunkami i chciałem się zapytać jak będzie wyglądać ich wymiana, wejdą bez problemu czy coś musiało być przerabiane do ledów i teraz będą kłopoty? I co z żarówkami, będą one w zestawie czy nie? (zamówiłem nieużywane lampy) Jeśli nie, może ktoś napisać jakich dokładnie żarówek potrzebuję?

Opublikowano
lampy sie trzymaja na 4 srubach, 8 abo 10 klucz bodajze. skad ktos ma wiedziec czy zarowki beda w zestawie? sam chyba wiesz co zamowiles:) poddejzewam ze wystarczy powykrecac z obudowy zarowki te co masz i wkrecic w nowy panel lamp, choc pewien nie jestem, nie mialem do czynienia z ledami:)
Opublikowano

No nie wiem, myślałem, że ktoś kupował nowe Depo i może wie :D

Co do żarówek to właśnie ich nie mam bo mam diody :P Dlatego pytam się jakich potrzeba do zwykłych lamp.

Opublikowano

Witaj

ja kupiłem do coupe DEPO clear z żarówkami i miałem taki problem ze po włożeniu jednej lewej kości paliło mi bezpiecznik od kierunków a na pozostałych była choinka. Prawa strona podobnie. Prawie nic się nie zgadzało prócz pozycji środkowych. musisz sprawdzić w starej lampie który pin w kości jest od czego i porównać miernikiem z zakupioną. sam sie zastanawiałem czy stop zrobić tam gdzie przeciwmgielne czy daj jako oryginał i wsadzić w środek. ewentualnie oryginał z białymi kierunkami kupić i sie nie bawić.

pozdrawiam