Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Drodzy Koledzy!Wyje mi jak cholera gdzieś w tylnich kołach.Myślę,że łozysko prawego koła ale.....no właśnie,użyłem opcji :search: i zaczynam sie zastanawiać czy to może być mechanizm różnicowy w moście.Jest tak-wyje ,jak skrecam w prawo to nic nie słychać-nówka normalnie-czyli łożysko ale.....jak wsadze 4rech rosłych bysiorów do auta to jak skoczy na dziurze lub garbie to też wycie ustaje lub "faluje",mam też podejrzenie że tuleja gumowa siada w prawym kółku,ta co wchodzi w tylnim wachaczu w bude z przodu-ale nie jest kompletnie padnieta bo nie jest popękana guma (oglądałem to wczoraj i tyle że sie rusza ale wszystko jest całe ,zero zerwań,pęknięć itd.)więc może obsesja :mrgreen: tyle że z dnia na dzień to rumotanie jest chyba coraz głośniejsze :|
Opublikowano
Oki :( napiszcie chociaż ktore to będzie koło,prawe czy lewe,jesli przy zakrętach w prawo cichnie.pozdro
Opublikowano
witam jak na zakręcie w prawo cichnie to ja stawiam na łożysko z prawej strony bo stawia się na nie opór na zakręcie .czy łożysko i które dok ładnie idzie sprawdzić w bardzo prosty sposób. podnieś bunie z tyłu do góry, wrzuć na luz, i pokręć kołem a drugą ręką chwyć za wachacz jak łożysko jest do wymiany to będzie czuć drgania :cool2: pozdrawiam
Opublikowano
łozysko mozna sprawdzic.......podnies auto do góry i pokrecic kolami, badz na 5 bieg i pozniej luz...jesli to łozysko powinno byc slychac :cry2: