Skocz do zawartości

Jaka farba do zaciskow i grzeje mi sie E34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie czyli:

(1) Jaki rodzaj farby zastosowac do tarcz i zaciskow hamulcowych?? Jest jakas specjalna do takich rzeczy i gdzie kupic??

(2) Juz poraz drugi temperatura w mojej bejcy wskoczyla prawie na czerwone pole, wskazowka podnosila sie w mgnieniu oka, po chwili (przyspieszenie i trzymanie na obrotach powyzej 2-2,5tys) temperatura spadla do normalneg poziomu i juz tam pozostala. Zauwazylem ubytek plynu w chlodnicy (przyczyna??), moze pada sprzegielko w wentylatorze??

Dajcie jakis pomysl, aha dodam ze nie widac wyciekow plynu chlodniczego, a olej normalnej barwy.

CO WY NA TO??

Opublikowano

Ad.1 Specjalna farba do kupienia w lepszych sklepach auto-moto

Ad.2 dobrze odpowietrz układ i poglądaj węże jak autko się nagrzeje a układ dostanie ciśnięcia- u mnie była dziurka jak po szpilce i tylko na ciśnieniu można było wypatrzeć jak sika pod autko na rure wydechową , a może nagrzewnica i kapie do środka?.

Pozdrawiam Kanap.

Opublikowano

Do srodka to chyba nie bo wszystko suche i smrodku nie ma. A na zewnatrz to sam nie wiem ale w garazu plam nie zostawia, do cylindrow nie pompuje bo i olej czysty i nie dymi zabardzo... Moze faktycznie gdzies na wydech wali...

Sprawdze jutro, ale dzieki. :cool2: