Skocz do zawartości

[e36 316i Compact] Maglownica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello

Problem polega na tym, że podczas jazdy zaczęła się "męczyć" pompka wspomagania dziwnie "rzężała" i pojawił sie ogromny wyciek płynu hydraulicznego bodajże z maglownicy lub delikatnie nad nią. Na zdjęciach wszystko będzie widoczne. MAcie może jakieś pomysły co to ?

Każda odpowiedź będzie cenna

PS Auto jest na gwincie ale jestem 100% pewien że nigdzie nie przychaczyłem

http://www.tinypic.pl/kvg6t8dtpgyy

http://www.tinypic.pl/rqx40vdl0tq0

Opublikowano

trzeba by wjechać na kanał,bo za bardzo nie widzę skąd pociekło

może ze zbiorniczka?

Opublikowano
to może być tak zwany oring uszczelka na przwodzie która wchodzi do przekładni kierowniczej. aby to sprawdzić trzeba sie wczołgać pod fure odkręcić przewód i najlepiej wymienić tenże oring. ale jeśli chcesz wiedzieć co jest na 100%to unieś pojazd umyj przekładnie uzupełnij płyn uruchom autko i obserwój przy tak mocnym wycieku powinieneś szybko wypatrzeć.
Opublikowano
  • Autor

Cześć

Po ciezkim boju z deskami wjechałem na garaz na kanał i oto co zobaczyłem:

na tzw "krzyżaku"(tak mi powiedzial mechanik) czyli na łączeniu przekładni kierowniczej z tym "drągiem" co nim rusza i idzie od kierownicy jest taki jak by kapsel i to z tego cieknie, po dolaniu płynu w minute po odpaleniu już go nie ma(wchodzi niecałe 300ml). Magiel pojdzie do regeneracji coś czuje

Opublikowano
a zrobiłeś foty?? bo ciekaw jestem co to za kapsel. tam jest od dołu śróba regulacujna 2 węże które są z 2 podkładkami miedzianymi jak ściągniesz przekładnie cyknij fote bo jestem ciekawy skąd to leci oczywiście jeśli będziesz mógł.
Opublikowano
  • Autor

Cześć,

napisałeś za późno magiel poszedł do regeneracji - wrócił po zregenerowaniu i po założeniu nowych drażków i końcówek śmiga idealnie.

Postaram Ci się opisać skąd to leciało:

Podczas wybijania maglownicy z tzw"krzyżaka" zauważyłem wyciek z tego kapselka co jest na maglownicy tuż za tym przyłączem co wchodzi do auta, odkryłem ten kapselek i tam było w cholere marasu i oleju do przekładni - w warsztacie powiedzieli ze zimeringi poszły.

Dziękuje i pozdrawiam