Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello

Problem polega na tym, że podczas jazdy zaczęła się "męczyć" pompka wspomagania dziwnie "rzężała" i pojawił sie ogromny wyciek płynu hydraulicznego bodajże z maglownicy lub delikatnie nad nią. Na zdjęciach wszystko będzie widoczne. MAcie może jakieś pomysły co to ?

Każda odpowiedź będzie cenna

PS Auto jest na gwincie ale jestem 100% pewien że nigdzie nie przychaczyłem

http://www.tinypic.pl/kvg6t8dtpgyy

http://www.tinypic.pl/rqx40vdl0tq0

Opublikowano
to może być tak zwany oring uszczelka na przwodzie która wchodzi do przekładni kierowniczej. aby to sprawdzić trzeba sie wczołgać pod fure odkręcić przewód i najlepiej wymienić tenże oring. ale jeśli chcesz wiedzieć co jest na 100%to unieś pojazd umyj przekładnie uzupełnij płyn uruchom autko i obserwój przy tak mocnym wycieku powinieneś szybko wypatrzeć.
Opublikowano

Cześć

Po ciezkim boju z deskami wjechałem na garaz na kanał i oto co zobaczyłem:

na tzw "krzyżaku"(tak mi powiedzial mechanik) czyli na łączeniu przekładni kierowniczej z tym "drągiem" co nim rusza i idzie od kierownicy jest taki jak by kapsel i to z tego cieknie, po dolaniu płynu w minute po odpaleniu już go nie ma(wchodzi niecałe 300ml). Magiel pojdzie do regeneracji coś czuje

Opublikowano
a zrobiłeś foty?? bo ciekaw jestem co to za kapsel. tam jest od dołu śróba regulacujna 2 węże które są z 2 podkładkami miedzianymi jak ściągniesz przekładnie cyknij fote bo jestem ciekawy skąd to leci oczywiście jeśli będziesz mógł.
Opublikowano

Cześć,

napisałeś za późno magiel poszedł do regeneracji - wrócił po zregenerowaniu i po założeniu nowych drażków i końcówek śmiga idealnie.

Postaram Ci się opisać skąd to leciało:

Podczas wybijania maglownicy z tzw"krzyżaka" zauważyłem wyciek z tego kapselka co jest na maglownicy tuż za tym przyłączem co wchodzi do auta, odkryłem ten kapselek i tam było w cholere marasu i oleju do przekładni - w warsztacie powiedzieli ze zimeringi poszły.

Dziękuje i pozdrawiam