Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! Kupiłem P.A. SOFTA 1.3.5. Spróbowałem skorygować przebieg w E39 1998, HW-05, SW-07; BMW TNR 8.381.810 programem BMW Scanner 1.3.5, jednak niestey nie poszło mi. Najpierw zmieniłem przebieg w LCM poprzez funkcje "Odometer Coreckt" i tam poszło wszystko OK. Nastepnie próbowałem w ten sam sposób w IKE ale niestety pisze tylko "trying" i nic nie zmienia. Zgrałem tez zawrtość a EEpromu na twardziela i zmieniłem przebieg kalkulatorem a nastepnie próbowałem wgrac spoworotem do pamieci licznika i nic... Podczas wgrywania wysakuja jakies bledy przy wierszu 0030-0050. Co chwile takze w bledach IKE pojawia sie blad 199. KAsuje go nagle znowu sie pojawia. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze pdolaczylem sie do innej e39 HW-04, SW-05 BMWtnr 8.376.707 i jest to samo. Nie moge cofnac przebiegu w liczniku ani z pozycji menu ani nie moge wgrać póxniej oborbionego na kompie przebiegu. Czy ktoś ma jakiś pomysł?? Czy może to byc wina interfejsu?? Doda tylko ze w gnieździe brakuje pinu17 z linia K wiec podlaczam sie tylko pod 20 i brakuje linii L. Czy mozna wogóle PA softem wgrywac poprawioną zawrtość pamieci do EEpromu?? Prosze o pomoc
Opublikowano (edytowane)
Softem chyba tego nie ruszysz, odczytasz zawartość ale nie zapiszesz potrzebny jest programator albo inny interface. Pin 15 lin L. Edytowane przez Fazer
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

No właśnie zleć to komuś :D

Czasami pomaga zamiana K z L (15, 20) a czasami tylko programator. Tachopro może pomóc.

Spytaj na innym forum...

Opublikowano

cofanie licznika to jest oszustwo i jestem pewien ze podlega to pod kodeks karny poniewaz ida za tym korzysci finansowe, wiecej kasy przy sprzedazy, oraz wprowadzenie kupujacego w blad

problem tylko w udowodnieniu, ale jak ktos by mogl to udowodnic to na pewno zapadlby wyrok gdyby zlozyc doniesienie do prokuratury

ja nie popieram

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano (edytowane)
cofanie licznika to jest oszustwo i jestem pewien ze podlega to pod kodeks karny poniewaz ida za tym korzysci finansowe, wiecej kasy przy sprzedazy, oraz wprowadzenie kupujacego w blad

problem tylko w udowodnieniu, ale jak ktos by mogl to udowodnic to na pewno zapadlby wyrok gdyby zlozyc doniesienie do prokuratury

ja nie popieram

Też tego nie popieram ale wcale to nie jest zabronione trzeba tylko powiadomić przy sprzedaży, można zmienić np. uszkodzony licznik a jeśli jest używany to jak zmienić przebieg na właściwy...

Edytowane przez Fazer
Opublikowano
Ku woli wyjaśnienia, BMW nie są na sprzedaz a licznik cofam tylko daltego ze stan faktyczny nie jest zgodny z tym co ktos ma na tym liczniku ponieważ ktos wlasnie go wymienił na inny uzywany.
Opublikowano

a no tak, masz racje :)

powiadomic :)

np

no ma na liczniku 150, ale musze panu powiedziec ze tak naprawde to ma 350, przekrecilem bo ladniej wyglada 150 :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif