Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Po wymianie płynu hamulcowego zapaliła się na zegarach kontrolka wymiany klocków hamulcowych. Taki sam opis pojawił się w menu serwisowym na komputerze: wymiana klocków tył. Wcześniej przed wymianą płyny komputer pokazywał wymianę klocków za 25000. O co chodzi??? Faktycznie klocki czy jakiś błąd przy wymianie płynu? Proszę o pomoc. Dziekuję

Opublikowano
Pewnie przy wymianie płynu ktoś zamknął obwód na czujnikach. A z tego co sie orientuje to wtedy musisz kupić nowe,
Opublikowano
Pewnie przy wymianie płynu ktoś zamknął obwód na czujnikach. A z tego co sie orientuje to wtedy musisz kupić nowe,

No to zaje...ie, tylko kto miałby za to zapłacić???!!!

Opublikowano
pewnie ty :D Ale nie martw sie czujniki nie sa drogie. Powiem tak, w ASO przy wymianie klockow wiem że jest praktyka że zmienia sie czujnki za kazdym razem. Przynajmniej tak mi kiedys powiedziano. A czujnik dziala na zasadzie zwarcia. Jak sie koncza klocki to zamyka obwód i ktos mogl przy wymianie si po prostu zrobic i po czujniku. Koszt to ok 60zł za czujnik. chyba ale musisz poszukac :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
" A czujnik dziala na zasadzie zwarcia. Jak sie koncza klocki to zamyka obwód "

Nie wiem jak jest w BMW , nie wymieniałem jeszcze klocków . W innych markach jest właśnie odwrotnie. Jak się kończą klocki, to tarcz przeciera czujnik i przerywa obwód ?

Opublikowano
Andrzej możliwe. A po dłuższym i logicznym zastanowieniu sie nawet chyba bardziej prawdopodobne. :D Ale skutek jest taki że są do wymiany.