Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów.... Jestem nowy na forum.... Szukałem, ale nie do końca znalazłem wszystkie informacje dotyczące wymiany lamp przednich na ksenonowe....

Auto jest z roku 2003 w sedanie...

Z tego co się zorientowałem do przeszczepu potrzebnych jest kilka elementów:

-Lampy ksenonowe

-pozycjinowanie? To są jakieś moduły czy występują w komplecie z lampą

-czujniki do pozycjonowania które fabrycznie montowane są przy wahaczach

-spryskiwacze reflektorów (podejrzewam, że konieczna będzie wymiana zderzaka na taki który ma otwory w.w.

-zbiornik spryskiwaczy podejrzewam, że również jest inny ze względu na dodatkową pompkę...

Co jeszcze ? Jak z instalacją elektryczną i BCU? Auto je posiada a elementy są plug&play? Chodzi o podłączenie np czyjników do wahaczy(posiadają one fabryczne mocowania?)?

Ktoś z tym walczył? Jaki może być orienacyjny koszt części i elementów potrzebnych do montażu....

Z góry dziękuję za wszelakie sugestie...

Pozdrawiam Adam

Opublikowano

czyli co do całego kompletu potrzebuję aby to zmotać i ominąć "druciarstwo" ?

Na co zwracać uwagę szukając lamp? Nie będę oślepiał innych kierowców bez pozycjonowania?

Opublikowano

Capaz montujesz lampy lci? Masz takie lampy przód tył w dobrej cenie? Szczerze sam sie rozglądam za takim zestawem i jestem ciekaw jak to cenowo wyjdzie :wink:

Ps skrobnij cos na priv

Opublikowano

Witam kolegów, siema Capaz ;)

Nadal nie mogę ogarnąć tematu zmiany świateł Dynamic xenon pre-LCI -> LCI Dynamic xenon :(

Jedni mówią że konieczna jest wymiana modułu świateł (ale na jaki ???), inni że kodowanie modułu powinno załatwić sprawę.

Mój moduł świateł ma numer: BMW 9 137 776 ; LMII E6x AHL i obsługiwał wcześniej xenon pre-LCI z doświetlaniem zakrętów i poziomowaniem.

Po zmianie świateł na LCI i zakodowaniu nadal nie działa poziomowanie, doświetlanie i chyba brewki się nie świecą.

Co robić z tym modułem? Chcę wreszcie to ogarnąć :/ Podpowiedzcie please

Opublikowano
Ty już masz lm2 ;) wiec wystarczy dobrze podłączyć lampy i zakodowac :)

No tak, ale kodowałeś mi zdalnie i nie do końca działają.

Poziomowanie i doświetlanie nie działają, a mówiłeś że zdalnie nie idzie tego ogarnąć z kodowaniem modułu.

Napisz mi na PW czy dasz rade to ogarnąć np. za 2 tygodnie i jakim kosztem jeśli to co już zrobiliśmy nie obejmowało kodowania modułu.

Pozdro :wink: