Skocz do zawartości

montaż lamp ksenonowych do E60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów.... Jestem nowy na forum.... Szukałem, ale nie do końca znalazłem wszystkie informacje dotyczące wymiany lamp przednich na ksenonowe....

Auto jest z roku 2003 w sedanie...

Z tego co się zorientowałem do przeszczepu potrzebnych jest kilka elementów:

-Lampy ksenonowe

-pozycjinowanie? To są jakieś moduły czy występują w komplecie z lampą

-czujniki do pozycjonowania które fabrycznie montowane są przy wahaczach

-spryskiwacze reflektorów (podejrzewam, że konieczna będzie wymiana zderzaka na taki który ma otwory w.w.

-zbiornik spryskiwaczy podejrzewam, że również jest inny ze względu na dodatkową pompkę...

Co jeszcze ? Jak z instalacją elektryczną i BCU? Auto je posiada a elementy są plug&play? Chodzi o podłączenie np czyjników do wahaczy(posiadają one fabryczne mocowania?)?

Ktoś z tym walczył? Jaki może być orienacyjny koszt części i elementów potrzebnych do montażu....

Z góry dziękuję za wszelakie sugestie...

Pozdrawiam Adam

Opublikowano

jak już montujesz to najlepiej xenon po lifcie. pozycjonowanie odpuść sobie, zbyt problematyczne i kosztowne.

Potrzebujesz jeszcze moduł lm2.

Opublikowano
  • Autor

czyli co do całego kompletu potrzebuję aby to zmotać i ominąć "druciarstwo" ?

Na co zwracać uwagę szukając lamp? Nie będę oślepiał innych kierowców bez pozycjonowania?

Opublikowano
  • Autor
Aha i czym się różnią w budowie przed i po liftowe? podchodzą bez problemu?
Opublikowano
Jeśli lci to nieskretne... Są ładniejsze :cool2:
Opublikowano

Capaz montujesz lampy lci? Masz takie lampy przód tył w dobrej cenie? Szczerze sam sie rozglądam za takim zestawem i jestem ciekaw jak to cenowo wyjdzie :wink:

Ps skrobnij cos na priv

Opublikowano

Witam kolegów, siema Capaz ;)

Nadal nie mogę ogarnąć tematu zmiany świateł Dynamic xenon pre-LCI -> LCI Dynamic xenon :(

Jedni mówią że konieczna jest wymiana modułu świateł (ale na jaki ???), inni że kodowanie modułu powinno załatwić sprawę.

Mój moduł świateł ma numer: BMW 9 137 776 ; LMII E6x AHL i obsługiwał wcześniej xenon pre-LCI z doświetlaniem zakrętów i poziomowaniem.

Po zmianie świateł na LCI i zakodowaniu nadal nie działa poziomowanie, doświetlanie i chyba brewki się nie świecą.

Co robić z tym modułem? Chcę wreszcie to ogarnąć :/ Podpowiedzcie please

Opublikowano
Ty już masz lm2 ;) wiec wystarczy dobrze podłączyć lampy i zakodowac :)

No tak, ale kodowałeś mi zdalnie i nie do końca działają.

Poziomowanie i doświetlanie nie działają, a mówiłeś że zdalnie nie idzie tego ogarnąć z kodowaniem modułu.

Napisz mi na PW czy dasz rade to ogarnąć np. za 2 tygodnie i jakim kosztem jeśli to co już zrobiliśmy nie obejmowało kodowania modułu.

Pozdro :wink: