Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Kupiłem felgi Styling 32 8 cali ;) teraz zamierzam kupić do nich oponki i chciałbym żeby ktoś doradził jaką szerokość i wysokość do nich dobrać żeby jakoś to wyglądało na Buni ;) Z góry dzięki.Pozdro
Opublikowano

A cale trzeba sobie wywróżyć :)

17? 18?

jak 17 to 225/45 albo 235/45 to już Twoja wola na obu powinno się jeździć ok i za wysokie czy niskie też nie będą.

jak 18" 235/40

Ja przed zimą kupiłem ładne styl 32 i kupiłem nowe dunlop 225/45 założyłem je przejechałem się i jest ok. Katalogowo powinny być 235, ale już nie chciałem tak małego silnika dodatkowo obciążać.

Opublikowano
Mój błąd ;) oczywiście 17. Myśłę że wybiore 225/45/17 ;D Dzięki za pomoc

Ja powiem tak posiadam felgi ehh um ahh :mad2: dobra nie wiem jak się nazywają w każdym bądź razie 17 i oponki mam 225/50/17r nie dość że w miarę komfortowo to jeszcze ładnie wyglądają (tylko problem jest na krajowych drogach z koleinami) auto skacze raz z jednej do drugiej na profilu 45 już tak komfortowo możesz nie mieć :P

Opublikowano
To ja dorzucę swoje 3gr. Szukając kompromisu między koleinami, a rozmiarem najbardziej zbliżonym do oryginalnego(tak, żeby licznik nie pokazywał jakichś dziwnych prędkości) wybrałem 215/50R17 i jestem zadowolony. W porównaniu do wspomnianego zestawu 225/45R17 jest dużo lepiej jeśli chodzi o nasze super równe drogi, a problemów z przyczepnością nie ma, mimo, że oponki o rozmiar węższe...