Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem holendrem i chcesz się z gory przepraszac za moj polski. Mam nadzieje, ze wy mnie zrozumiecie.

Mam BMW-a 530d E39 od 11.2002r i wszytko jest ok znim. Dostalem na prezent taki PowerBox i chcialem to po prostu sprobuwac.

Na instrukcja jest napisany ze jest wtyczka na telnej stronie silnika (blisko szyba). Wlasny widze ten, tylko nie wiem jak odlaczyc go.

Czy ktos mi mozna mowic jak? Czy ktos jest w stanie mi pomoc na terenie Warszawie?

Dzieki!

Opublikowano

Ja mam dla Ciebie radę. Jeśli twój silnik w BMW jest ok i chcesz żeby był dalej w dobrym stanie to ten Power-Box najlepiej sprzedaj :cool2:

To nie ma za wiele wspólnego z chiptuningiem. Jeśli chcesz zwiększyć moc silnika to najpierw trzeba dokładnie zbadać jego kondycję, ważne jest też jaką masz skrzynię biegów (automat czy manual). Potem tuner robi Ci mapę silnika konkretnie dla twojego auta. Ważny jest też przebieg momentu obrotowego. Wtedy wiesz, że silnik pracuje odpowiednio.

A powerboxy to są hity z marktplaats albo allegro, dużo i tanio. Tylko w zasadzie nie wiesz co masz w tym boxie.

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Power box to uniwersalna paczka która oszukuję sterownik silnika i czujniki, daje więcej mocy, ale każde auto ma inne parametry, inne wykresy mocy, inne momentu, inną kondycję silnika, więc to jest bezsensowne, nie wiesz w jaką stronę pójdą zmiany.

Więcej zaszkodzi na przyszłość, niż pomoże.

Lepiej zrobić chiptuning, bezpieczniej, wcześniej pojechać na hamownię, będziesz wiedział w jakim stanie jest twój silnik.

Masz automatyczną skrzynię biegów? Jak tak, to nie warto przesadzać z podnoszeniem mocy, bo ta skrzynia może tego nie wytrzymać.