Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Zmienialem w Samochodzie Dwumasa, sperzeglo i docisk za jednym razem, prace zaczelismy wieczorem i ze bylo puzno skonczylismy nastepnego dnia.

Przy demontazu skrzyni trzeba bylo odkrecic rozrusznik wiec odlaczylem akumulator ok. 19.00

Wszystko przebieglo pomyslnie i dnia nastepnego ok. godz. 12.00 podlaczylem akumulator ponownie.

No i pojawil sie problem z kluczykami.

A mianowicie auto nie otwiera sie za pomoca pilota w kluczykach, tylko recznie moge auto zamknac i otworzyc wkladajac kluczyk do zamka od strony kierowcy

Nastepne co zauwazylem to to, ze rozkodowalo mi sie zupelnie Radio- wszystkie stacje stoja na 87.5,

Nastepny problem to nie da sie w zaden sposob zaprogramowac ustawien Memory :mad2:

Wlaczam zaplon ustawiam lusterka, kierownice i siedzenia(komfort) naciskam M-przycisk, zapala sie na czerwono, wlanczam 1, kontrolka w M-przycisku gasnie i po wyciagnieciu kluczyka i ponownym wlozeniu - siedzenia i lusterka przestawiaja sie w zupelnie inna pozycje niz zaprogramowalem, i zawsze w ta sama- niezaleznie ktory kluczak uzyje ustawiaja sie tak samo.

Czzby rozkodowaly sie kluczyki ?

Sprawdzilem bezpieczniki- Ok. Wymienilem modul Antenowy( diversity) pod tylna lotka na tylnej klapie od kolegi i nic nie dziala.

Muj modul i jego modul dziala u niego w samochodzie a u mnie nie???

Pozostalo mi jeszcze sprawdzic wiazke, ale to chyba nie ma nic wspulnego z Memory i dziwne jest te wszystkie inne rozkodowanie???

Mial juz ktos z was z czyms podobnym do czynienia?

Za wszystkie wskazowki bede wdzieczny :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no i problem rozwiazany :cool2:

I znow mozna sie cieszyc z jazdy :mrgreen: