Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcialem wymienić stare fabryczne radio BMW BUSSINES RDS na BMW CD BUSSINES RDS! Po podłąnczeniu wszystkiego normalnie wciaga i wyciaga plyty ale panel sterujacy nie dziala (praktycznie cale radio). Jaki może być problem???
Opublikowano
problem nie tkwi w instalacji tylko w samym radiu. sam takowe posiadam i wiem coś o tym... to radio psuje się notorycznie, od wyswieltacza począwszy, poprzez potencjometr na klawiszach kończąc. to chyba najczestsze usterki u mnie. powiem szczerze, że gorszego radia bmw chyba nie miało i gdyby nie to, że bardzo zależy mi na oryginalnym, w miarę nowoczesnym radiu na płytę w e-32 to już dawno bym je wymienił. proponuje udac się do elektronika, ten który robi zawsze dla mnie mówi że jest dośc proste i koszty nigdy nie są duże (10-30 zł) a w sumie jedyne co działa bezawaryjnie to mechanizm wycigania i wkładania płyty (odtwaraza tylko orginały, kopie w zależności od humoru :( ). i ciekawe jest tez w nim to, że po odtworzeniu całej płyty wszystko tam jest tak gorące (kiedyś omal nie oparzyłem się o płytkę po jej wyjęciu), że zastanaiwam isę czy nie uszkadza to płyt, choć nrazie wszystkie działają po odtworzeniu tam. ale kiedy już się wyjmie taką gorące płytke nie ma co marzyć o odtworzeniu od razu nastepnej, trzeba wylaczyć sprzęt i poczekać pare minut aż ochłonie. dodam, że oryginalnie był u mnie becker business na kasete i działa przez 15 lat bezawaryjnie bo jest "made in germany", blaupunkt business cd jest "made in portugal"...

Discreet charm in automobile Elite - 7 series

http://img388.imageshack.us/img388/1317/img0099a2ol.jpg