Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kiedyś już poruszałem temat. Ale powracam do niego. Otóż na niewielkich dołkach mam dziwne stuki w zawieszeniu, takie głuche dudnienie, jakby ktoś od spodu dechą nawalał. Sprawa jest o tyle dziwna, że jak jadę po dużych dołach i wolno, to nic nie stuka. Mam wymienione prawie wszystko i wszystko sprawdzone: wymienione wachacze dolne, środkowy drążek, poduszki tylnej belki, okulary z tyłu, samochód jest po przeglądzie i sprawdzaniu zawieszenia i nic, a on ciągle stuka. Amory są zdrowe nic nie siedzi, łączniki stabilizatorów sprawdzone. Może tłumik trzeba wymienić... Dzięki za wszelkie sugestie, ponieważ doprowadza mnie to do szału :mad2:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Kiedyś już poruszałem temat. Ale powracam do niego. Otóż na niewielkich dołkach mam dziwne stuki w zawieszeniu, takie głuche dudnienie, jakby ktoś od spodu dechą nawalał. Sprawa jest o tyle dziwna, że jak jadę po dużych dołach i wolno, to nic nie stuka. Mam wymienione prawie wszystko i wszystko sprawdzone: wymienione wachacze dolne, środkowy drążek, poduszki tylnej belki, okulary z tyłu, samochód jest po przeglądzie i sprawdzaniu zawieszenia i nic, a on ciągle stuka. Amory są zdrowe nic nie siedzi, łączniki stabilizatorów sprawdzone. Może tłumik trzeba wymienić... Dzięki za wszelkie sugestie, ponieważ doprowadza mnie to do szału :mad2:

A tu nie znalazles odpowiedzi? http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=15095

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano

Skoro wymieniles wszystko o czym wspomniales, to wymienilbym jeszcze na Twoim miejscu wahacze gorne. Koszt wahaczy Teknorot na Allegro to ok. 100PLN/szt

Tez walczyłem rok temu z dziwnymi stukami, auto bylo ogladane na szarpakach przez 5 niezaleznych mechanikow i każdy twierdził, że zmyślam - wszystko jest OK. Zaryzykowałem i wymieniłem górne wahacze w ciemno i to był strzał w dziesiątkę. Nastała cisza.

Teraz eliminacje każdych stuków we wszystkich moich następnych Beemkach będę zaczynał od wymiany górnych wahaczy.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Może to luz w przekładni kierowniczej albo na drążkach...
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!