Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Magicy, ktorzy instalowali quaife do mojego auta cos schrzanili i mam teraz male wibracje podczas jazdy. Obecnie szukam problemu i aby wyeliminowac, ze to w dyferencjale, chce nabyc uzywana czesc ze zwyklym otwartym dyferencjalem (czyli OEM). I teraz pytanie:

- jaka jest roznica miedzy przelozeniem glownym 3,15 (wg real oem takie mam), a 3,46? Przy 3,46 auto bedzie mialo 'krotsze' biegi, czy dluzsze?

- goscie na allegro pisza, ze 3,46 niby jest do mojego auta - jak to mozliwe?

- z kolei inny ma dyfer do e90 330i, ale numer czesci jest inny - czy jesli ma to samo przelozenie 3,15, to bedzie pasowal?

Dzieki za pomoc, bo juz sie w tym gubie, a auto stoi miesiac praktycznie u mechanika... :(

Nastepnym razem pomysle 2 razy, zanim zaczne modyfikowac mechanicznie cokolwiek - auto smigalo super, a zachcialo mi sie quaife'a...

Opublikowano

quaife fajna rzecz, sam bym nie pogardził.

Nie wiem czy masz auto w specyfikacji EU czy US, jeśli to drugie to przełożenie główne dyfra jest 3,15.

Przełożenie 3,46 występuje w 335i. Po założeniu dyfra z takim przełożeniem będzie poprawa dynamiki i niższa prędkość max, czyt. biegi będą krótsze.

Opublikowano
Nie wiem czy masz auto w specyfikacji EU czy US, jeśli to drugie to przełożenie główne dyfra jest 3,15.

Przełożenie 3,46 występuje w 335i. Po założeniu dyfra z takim przełożeniem będzie poprawa dynamiki i niższa prędkość max, czyt. biegi będą krótsze.

EU, manual, ale real oem pokazuje mi 3,15

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VB31&mospid=48483&btnr=33_1250&hg=33&fg=05

No na razie to same problemy z tym quaifem, ale to glownie przez czynnik ludzki.