Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam dziwny problem z płynem chłodzącym. Zauważyłem iż w ciągu 2-3 dni ucieka mi dokładnie 1l płynu... Auto stało tydzień czasu i nadal brakowało 1l. Gdzie może być przyczyna takiego wycieku ? Czy to może być gdzieś wyciek na wężu .. zanim dojdzie do pompy ? czy jak inaczej :) Bo wydaje mi się to na tyle dziwne że nie ucieka cały płyn tylko cały czas 1l. Jeśli ktoś jest w stanie rozwiązać moją zagadkę będę niezmiernie wdzięczny.
Opublikowano
Sprawdź korek. W mojej 330d zapaliła się ostatnio kontrolka od płynu. Dolałem około 1l. Przejechałem się około 5 km bardziej dynamicznie ,aby sprawdzić czy będzie wyciek. Koło korka było mokro ale musze jeszcze to sprawdzić czy nie jest to wina zbiorniczka. Olej wygląda normalnie?
Opublikowano

Zdejmij osłony na dole silnika. Szukaj wycieku na połączeniach węży też z tyłu silnika.

Na zgaszonym na odpalonym jak złapie ciśnienie. Sciągnij z góry też osłony. Przez forum nikt nie znajdzie wycieku.

Opublikowano
Oczywiście wiem, że na forum nikt mi tego nie znajdzie.. Chodziło mi jedynie o jakiś punkt zaczepienia :) a czy myślicie, że to może być pompa wody ?
Opublikowano
Sprawdź termostat główny (czy nie pęknięty oraz czy działa) oraz termostat AGR oraz rurki od układu chłodzenia, warto sprawdzić czy pompa wody zaciąga płyn.
Opublikowano
Jak naciskam wąż pierwszy od zbiorniczka to gdzieś w okolicach pompy słyszę uciekające powietrze tylko nie jestem w stanie dokładnie określić gdzie to jest. No nic myślałem, że coś samemu da się zrobić ale chyba bez mechanika się nie obejdzie, ale zawsze warto dowiedzieć się czegoś nowego :)