Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystki zmotoryzowanych!!

Mam taki wielki problem kilka tygodni temu kupilem BMW 525i 24V z 92r. ;) Wszystko fajnie pieknia az pewnego dnia przestały "wchodzic" biegi!! pierwszym objawem było to ze wysprzeglik nie wypycha łapy no i fajnie wymieniłem niby uszkodzona czesc lecz w dalszym ciagu problem nie ustompił (dodam ze w momencie w którym awaria sie rozpoczeła pierwszym biegiem który nie wchodził był wsteczny pozniej jedynka i wszystkie kolejne.Po wyłączeniu silnika biegi normalnie wchodziły.Gdy podczas wyłączonego silnika włozyłem np pierwszy bieg i przy nacisnietym sprzegle odpalałem samochód zaczynał ciagnac).Kolejnym elementym moich wymian była pompa sprzegla, wszystko fajnie zamontowałem cały układ odpowietrzyłem (pedał bym dost twardy wysprzeglik wychdził wystarczajaco daleko) no ale niestety moj problem dalszym ciagu nie odszedł.Kolejnym zabiegiem było wymontowanie skrzyni biegów i tam napotało mnie rozczarowanie a mianowicie na łapie która popycha łozysko z obydwu stron (tam gdzie przychodzi bolec wysprzeglika i tam gdzie jest zamontowane na stałe) było dostawane po 2cm.Bolec na którym opiera sie łapa takze jest przerobiony jakies podkładki i nakretki w celu ustawienia jego wystawania ze skrzyni.Kolejnym zdziwnieniem jest to iz mam podkłatki połozone miedzy kołem zamachowym a dociskiem (tak by powiekszyc szczeline na tarcze).Widziałem wtedy ze cos tu jest zdrowo przerobione po numerach doszedłem ze docisk i sprzeglo jest orginalne do tej BMW. Prosiłbym wszystkich znajacych sie na rzeczy o przesłanie mi na email lub odpisanie na forum jak grube ma byc fabryczne koło zamachowe i ile ma wystawac bolec ze skrzyni ten na którym opiera sie łapa za wszystkie opoiedzi serdecznie dziekuje a Pozdrawiamm !!!!!!!!!!!!!!!!!11

BMW - bedzie sie działo !!
Opublikowano
a i chce jeszcze o jedno zapytac czy koło zamachowe od BMW 523i z 98r pasuje do BMW 525i 24V z 92r silnik M50
BMW - bedzie sie działo !!