Skocz do zawartości

320i.Po wymianie szyberdachu "chuczy" przy 60+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! ostatnio wymieniłem szberdach w swojej e36 ( sedan ) , i mam pytanie , gdzyś po wymianie szyberdachu ( a właściwie ślizgów szyberdachu bo tamte nie trzymały i szyberdach się sam otwierał przy 120+ ) , gdy już przy lekko ponad 60 km/h zaczyna chuczeć jakby wiatr do auta , ale gdy przykładam rękę do szyberdachu ( brak podsufitki) nic nie wieje :mad2: ( dodam że przed naprawą ślizgów też nie było podsufitki ( szybrdach oparty był na klockach żeby nie wpadl do srodka :) nie było słychać szumów tylko wtedy gdy się otworzył przy około 120km/h , mógłby mi ktoś coś poradzić bo już się męczę z tym i dalej mi nic nie wychodzi pozdrawiam :D

Popraw tytuł.

viewtopic.php?f=68&t=120678

Poprawiłem, ale następnym razem założę kłódę!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy szyberdach dobrze przylega po zamknięciu do dachu (jest równo z dachem w każdym miejscu)?

Właśnie minimalne nieszczelności są przyczyną szumu podczas jazdy.

Opublikowano

witam i dziekuje za odpowiedź,

szyberdach jest równo jak i na poczatku tak i na końcach , czy może to być spowodowanem brakiem podsufitki ? ( choć wcześniej też jej nie było a nie chuczało..)