Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gdzieś kiedyś widziałem podobny temat ale teraz nie mogę znaleźć.

Od jakiegoś czasu zauważyłem że przy przyspieszaniu z niskich obrotów na wyższym biegu, pojawiają się lekkie drgania jakby gdzieś w tylnej części auta, na tylnej osi. Jeśli odpuszczę lekko gaz, drgania znikają, jeśli skrzynia zredukuje bieg, drgania znikają. Czuję że dzieje się źle ale pytanie co to jest dokładnie?

Autko: 320D N47 w automacie LCI.

Proszę o ewentualne sugestie co może być nie tak lub ewentualnie co zrobić żeby lepiej to zdiagnozować

Pozdrawiam

Opublikowano
Opcji w tym przypadku pewnie jest mnóstwo. Jakieś elementy wpadają w rezonans. Może i zabrzmi to śmiesznie, ale przypadkiem jakieś luźne przedmioty w schowkach / bagażniku nie powodują tego ? Może lewarek, komplet kluczy. Czy masz hak holowniczy ? Czy jest to drganie metaliczne, czy "plastikowe" ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lacznik walu lub sam wal napedowy,mialem tak w e-46 wymienialem wszystko wkolo a pomogla dopiero wymiana walu napedowego.