Skocz do zawartości

[E34] Czyszczenie wtryskiwaczy benzynowych M50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegos czasu borykam sie ze swoim autem. na duzych mrozach ciezko pali, czasem trzęsie silnikiem i inne tego typu cyrki. Po wyeliminowaniu wielu potencjalnych uszkodzen pozostały mi jeszcze do sprawdzenia wtryski. Po sprawdzeniu jak dawkują zamiast migiełki widziałem tylko chaotycznie latające kropelki paliwa. Kupilem wiec całą listwe wtryskową na podmiane za grosze. Prze chwila zalozylem i samochod wogole nie zapalil, troche lapal ale proby spelzly na niczym az wyczerpałem aku. Zalozylem spowrotem stara listwe, teraz laduje aku i zaraz pojde podjac probe zapalenia na starej listwie. Teraz jak juz mam zapasowe wtryski to pomyslalem ze moze by je wysłac do jakies firmy do czyszczenia. Znalazlem jedna w necie, widac ze robia to profesjonalnie ultradzwiekami, dokonuja pomiarow jak dane wtryski dawkuja itp, Tutaj link: http://www.regeneracja.wtryskiwaczy.pl/oferta/regeneracja-wtryskow

Cena 25zł/szt wiec nie az tak tragicznie. I pytanie do was, czy ktoś juz robił cos podobnego, jakie rezultaty?

Opublikowano

JUż nie pamiętam, ale robiłeś to co ja? Kupowałem ten środek do czyszczenia wtryskiwaczy. Zatankowałem zbiornik paliwa i wszystko jest super.

Miałem na początku jesieni lekkie drgawki na PB które były czuć na postoju. Po zastosowaniu dodatku do paliwa który czyści wtryski teraz mam idealnie a wypaliłem z całego baku tylko niecałe 20l

Opublikowano
W niedziele jade w trase. Mam zamiar wypalic z 50l pb. Kupilem juz ten srodek do czyszczenia wtryskow, ale mimo to zabezpieczam sie na przyszlosc jak to nic nie da.
Opublikowano

Ale ja bym tych "nowych" wtrysków nie regenerował bo chyba kupiłeś jakieś staruchy co stały nie wiadomo ile w jakimś magazynie jak auto nawet na nich nie odpaliło.

Ja jak już regenerował bym te co chodzą.

Jaki środek kupiłeś? Ten co ja CI pisałem? Może pomoże mi na drgawki pomogło idealnie.

Opublikowano
Ktore wtryski czyscic to juz obgadam z gosciem z tej firmy. Troche nie chce mi sie wyjmowac swoich i czekac az wrocą. Srodek kupilem jakis tani K2. Wczesniej lalem STP.