Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuję pomocy przy wymianie paska wieloklinowego w BMW E38 728 (1996, automat)... Nie wiem co muszę zdjąć/rozebrać żeby dostać się tam i wymienić pasek. Czy trzeba zdjąć chłodnicę? Tak mi podpowiedział jeden z mechaników w mojej mieścinie, ale nie chce mi się wierzyć aż w to... Powiedział: "najpierw chłodnica z obudową, wiatrak i możesz wymieniać pasek..."

Proszę o pomoc. Być może znacie jakiś poradnik w sieci z działającym linkiem?

Z góry dziękuję.

Opublikowano
Jeszcze nie wymieniałem u siebie a blok mamy identyczny tylko mam 2.0. Ale mechanik głupoty gada. Ja gdybym chciał na spokojnie to zdjął bym sobie obudowę chłodnicy i wiatrak bo to bardzo by pomogło w pracy a może i nawet trzeba ( nie wiem) ale nie wyciągać chłodnicę :duh: On jest jakiś nie poważny.
Opublikowano

Też tak myślę. U mnie już wisko jest ruszone to mógł bym bez problemu i je w minutę zdjąć by ułatwić sobie jeszcze bardziej dostęp. Gość za dużo audic robił chyba :mrgreen:

Widzi 7er i chce cię naciągnąć na kasę.

Opublikowano
Nie ma potrzeby meczyc sie z odkrecaniem visco.Wiatrak przykrecony jest do niego trzema torxami.Odkrecasz go i masz dostep jak na dloni .Jak dobrze pokombinujesz to obejdzie sie bez zciagania obudowy.Da sie bo robilem :wink:

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU