Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, idrive pokazuje mi ze musze wymienic plyn hamulcowy w moim aucie. Czy ktos z Was orientuje sie ile taki zabieg kosztuje w ASO czy lepiej zrobic to u zwykłego mechanika?
Opublikowano
Hej, ja właśnie jestem po wymianie płynu w zwykłym warsztacie - żadna skomplikowana sprawa to nie jest, wymieniasz płyn, a potem tylko resetujesz sobie datę do ponownej wymiany w idrive- resetuje na 2 lata w przód. Cena około 30/40 pln w warsztacie, ale nie wiem dokładnie bo wymieniałem jeszcze płyn CHF od wspomagania i zapłaciłem łącznie 100zl łącznie z płukaniem obydwu układów.
Opublikowano
Super, dzieki za odpowiedz. A jakiego plynu hamulcowego używasz? Chodzi mi o firmę itd. Kupiłem nie dawno ten samochod i nie wiem jaki był w nim plyn wcześniej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja w Monachium placilem 202€ :shock: Mycie samochodu w cenie i sprawdzenie poziomow plynow.

To byla moja pierwsza i ostania wizyta w BMW :mrgreen:

Co do plynu to DOT4 (spelniajace norme ISO 6 np. ATE SL6) albo 5.1

Firmy nie moge Ci poradzic bo zazwyczaj wszystko ori. w dobrej cenie kupuje.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tego nikt nie powiedzial, jedz do dobrego warsztatu a nie jakiegos jednoosobowego warsztatu inko (co zarobi to na winko :mrgreen: )

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
a tak przy okazji spytam...gdzie w E61 touring znajduje się zbiorniczek plynu hamulcowego,instrukcja zle pokazuje.Odkrecilem podszybie i tam go nie widac
Opublikowano
a tak przy okazji spytam...gdzie w E61 touring znajduje się zbiorniczek plynu hamulcowego,instrukcja zle pokazuje.Odkrecilem podszybie i tam go nie widac

po stronie kierowcy

trzeba zdemontować filtry kabinowe oraz całe podszybie i w głębi jest zbiorniczek ;)

pozdrawiam

Opublikowano

po stronie kierowcy

trzeba zdemontować filtry kabinowe oraz całe podszybie i w głębi jest zbiorniczek ;)

pozdrawiam

dziekuje,juz go glebiej nie mogli umirscic :duh:

Opublikowano

po stronie kierowcy

pozdrawiam

dziekuje,juz go glebiej nie mogli umiescic :duh: