Skocz do zawartości

E46 320d touring PROBLEM Z CENTRALNYM y klucza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

potrzebuje pomocy. Wklejam tekst z innego tematu gdzie czekam na odpowiedz, jednak sie nie doczekalam

robilam wszystko co w mojej mocy jednak poleglam....

Witajcie:)

Jestem od tygodnia szczęśliwą posiadaczką BMW E46 w touringu

Wszystko jest super- stan samochodu itp., jednak zakupiłam auto z niedziałającymi kluczami do centralnego. Kluczem otwieram, zamykam i wszystko gra, jednak żadne kodowanie nie działa-

ładowanie klucza w trakcie jazdy, zgaszenie, wyjęcie klucza, zamknięcie drzwi, otwarcie, wejście, zamknięcie drzwi

włożenie na 5 sekund klucza do stacyjki na poz.1 wciśnięcie otwierania, trzymanie i wciśnięcie trzykrotnie zamykania w ciągu 10 sekund- również kombinacja odwrotnie- trzymanie zamykania i wuszanie otwierania- NIC NIE DZIAŁA

może ktoś jest w stanie mi powiedzieć co mogę sprawdzić??

Dodam że wersja jest poliftowa- kupiłam auto ze słabym aku- odpalałam go na kable, nie było zaprogramowanej godziny na licznikach, mam bezpieczniki w schowku- wszystkie sprawne, co jeszcze- nie idzie w ogóle otworzyć tylnej szyby na klapie. Może kluczem tylko można??

Pomóżcie proszę:)

rozmyślam o KEY READERze - ktoś posiada?

Opublikowano

Może niejasno się określiłam- muszę włożyć klucz do zamka- nie działa zdalne otwieranie.

Próbowałam też z zakluczonymi drzwiami od środka i próbowałam też zakodować po zakluczeniu i odkluczeniu zamka kluczem od zewnątrz i guzikiem od wewnątrz.

Opublikowano

Czyli nie działa ci otwieranie z pilota a z kluczyka otwiera normalnie dobrze rozumiem? koduje się tak

1. Wsiadamy do auta, zamykamy wszystkie drzwi, lecz nie "na zamek" a tylko by byly zamkniete .

2.Wkladamy kluczyk do stacyjki.

3. Przekrecamy kluczyk na pierwsza pozycje, tak by swiecila sie tylko kontrolka airbagu (+ ew. wyswietlacz na predkosciomierzu) - na 3 sekundy .

4. Wyjmujemy kluczyk ze stacyjki.

5. Naciskamy przycisk loga BMW na kluczyku i trzymajac go ciagle wcisnietego naciskamy krotko 3-krotnie przycisk do otwierania zamka (przycisk ze strzalka) . Gdy operacja przebiegla pomyslnie przy trzecim wcisnieciu strzalki centralny zamknie sie i otworzy na chwileczke Smile .

Jesli nie dziala - probujemy cala operacje powtorzyc od poczatku, tyle ze trzymajac strzalke, 3 x naciskamy logo BMW (nie ma reguly ktora metoda zadziala) .

jak masz zapasowy kluczyk to spróbuj nim zakodować tylko go naładuj zanim zaczniesz bo może coś się podziało z kluczykiem różne przyczyny mogą być akumulatorek, płytka w środku,. np od niefortunnego upadku kluczyka. ewentualnie błędy w komputerze czy tam coś nie szwankuje :) a co do tylnej szyby to wogóle się nie otwiera?

Opublikowano
Dokładnie w ten sposób próbowałam zakodować, mam zapasowy kluczyk i 2 z pilotem- ale zapasowy nie ma aku- jest plastikowy. A szyba w ogóle się nie otwiera, przycisk pod wycieraczką kompletnie nie reaguje. Bezpiecznik jest jakiś od szyby? mam bezpieczniki pod schowkiem i raczej trudno sprawdzać każdy po kolei bo mają napisane cyfry.
Opublikowano
i owszem- zamykam i otwieram samochód kluczem-wkładam go do drzwi. W środku jest guzik-na tunelu- i tam też idzie otworzyć i zamknąć. Bezpieczniki sprawdzałam niby- żaden z nich nie wygląda na spalony ale nie mam pewności bo jak zapewne wiadomo - trzeba by każdy wyciągać i sprawdzać:)
Opublikowano
Wcale nie trzeba każdego wyciągać jest takie sprytne urządzenie które można nawet samemu w domu zrobić http://allegro.pl/probnik-samochodowy-tester-6-12v-probowka-i3963621399.html np takie coś 4 zł jeden koniec podpinasz do masy drugi do bezpiecznika i jeśli jest sprawny to żaróweczka się zaświeca a jeśli nie to znaczy że spalony :) ułatwia dosyć życie. można sprawdzić wtedy wszystkie bezpieczniki w 30 sekund :) zacznij od sprawdzenia wszystkich bezpieczników jeśli to nie tam sprawdź błędy w kompie żeby w ciemno nie strzelać powinno wyjść. jeśli tam ci nie wskaże to wtedy będziemy strzelać :) bo przyczyn może być wiele :) jeszcze co do tych bezpieczników to masz rozpiskę z nimi? jeśli tak to sprawdź czy ci nie brakuje któregoś a jeśli nie masz to https://www.google.pl/search?q=rozpiska+bezpiecznik%C3%B3w+e46+320d&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&imgil=HnWon_XATLEOmM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn0.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRpT94gDBKIzn8AoSGyFKITclPdpoWETwRkeeqGRhopXfYLyOu4Ag%253B800%253B221%253BbzUFlE6aBNgh4M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.bmw-sport.pl%25252Fviewtopic.php%25253Ft%2525253D53792&source=iu&usg=__1-51boWpq5v4ShQ6RcuIctCBs9E%3D&sa=X&ei=v73_UrCwDpHY7Aajh4CQAQ&ved=0CDkQ9QEwAQ&biw=1280&bih=909#facrc=_&imgrc=HnWon_XATLEOmM%253A%3BbzUFlE6aBNgh4M%3Bhttp%253A%252F%252Fimg20.imageshack.us%252Fimg20%252F2531%252Fe46r.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bmw-sport.pl%252Fviewtopic.php%253Ft%253D53792%3B800%3B221 proszę bardzo numery bezpieczników masz rozpisane oraz ile amper powinny mieć :) ale najlepiej sprawdzić wszystkie :)
Opublikowano
Tak, mam rozpiskę- dziękuję:) na pewno nabędę taki przwodzik:) a gdzie mogę gdzieś w okolicy podłączyć ię "po znajomemu" pod kopmuter?:) Nowy Tomyśl i okolice? Albo Poznań??
Opublikowano
Jeśli bardzo ci się z tym nie śpieszy to z dobrego serca polecam ci do nabycia własny program np inpa sam się przekonałem że to jest spora oszczędność podpięcie pod kompa kosztowało mnie ok 40 zł tak więc po zastanowieniu około 3-4 wizyty i mam własny program gdzie sprawdzam kiedy chcę i co chcę nawet najmniejszą pierdołę to tak przyszłościowo a błędy ci sprawdzą w większości serwisów ceny bodajże od 30 po znajomości do 60 zł normalnie :) z tego co kojarzę :)