Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem przy E46 - sprawdzałem już w 2-ch autach i nie mogę się połączyć ani INPĄ ani NCS'em z modułem LSZ - sterownik niby nie odpowiada - troche to dziwne - 2szt. E46 miałyby ten sam problem? W e39 udało mi się połączyć. Czy może być to wina INPY?

Dodam że z każdym innym modułem mogę się połączyć bez problemu.

Pozdrawiam,

Piotr.

bądź wyrozumiały...kupiłem niedawno swoje pierwsze BMW ;)
Opublikowano

Obie z 1998r. Probowalem juz wszystkie mozliwe INPY ale ciagle to samo zadna nie chce sie polaczyc z modulem swiatel...NCS tez nie moze sie polaczyc z ALSZ...

Chcialem sobie kierunki aktywowac przy otwieraniu/zamykaniu a tu taki zonk...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem raz taki problem kiedy chciałem się podłączyć do E46 składanej z kilku innych... W każdym innym przypadku łączy się bezproblemowo, nieważny rocznik i czy FL czy nie.
Opublikowano

Hmmm...zastanawia mnie to - skladana z wielu chyba nie jest...bo chyba 2szt z takim samym problemem i 2 bylyby skladane z ta sama usterka?

Kierunki wkodowalem...laczac sie przez EWS...

Co ciekawe kazdy modul w BMW jest raczej oryginalny (vin i rok sie zgadzaja) ale zauwarzylem ze przelacznik swiatel zachowuje sie inaczej niz reszta - po przekrecenu kluczyka na poz 1 w stacyjce modul sie podswietla i zachowuje jakby byl wlaczony zaplon. Moze dokladane xenony robia problem? Albo po prostu modul jest uszkodzony?

Opublikowano
po przekrecenu kluczyka na poz 1 w stacyjce modul sie podswietla i zachowuje jakby byl wlaczony zaplon.

To normalne, u mnie jest podobnie. Takie ułatwienie żeby nocą trafić w pokrętło. :wink:

Jaki błąd wywala przy próbie połączenia?

Opublikowano

dokładnie takie:

INPA:

http://oi62.tinypic.com/3465et3.jpg

NCS:

http://oi57.tinypic.com/n6rrb5.jpg

w takim razie jak podświetlenie to norma...to nie mam już pomysłu w sumie ;/ taka ciekawostka Carsoft w ogóle nie łączy się z samochodem (interface mam od valkena) - wywala błąd inteface

Przez NCS moge wejść w EWS bo przez niego zakodowałem kierunki...

PaSoft Demo (1.4) połączył się z autem i z LSZ (modułem świateł) bez problemu...data produkcji i VIN sie zgadza...mam tam jakieś błedy nawet (xenon) ale demo już nie mówi jakie...więc to że się nie łączy z LSZ INPA lub NCS musi być przez software...jakieś pomysły?

PS.Chyba trzeba zaopatrzyć się w lepszy interface...